Öğrencilere gıda zehirlenmelerine karşı eğitim

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, öğrencilere “gıda güvenliği” hakkında konferanslar veriliyor.İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri tarafından ilkokullarda “ sağlıklı nesiller için gıda güvenliği ve gıda hijyeni”...

17 Mart 2017 Cuma 12:19
Öğrencilere gıda zehirlenmelerine karşı eğitim

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, öğrencilere “gıda güvenliği” hakkında konferanslar veriliyor.

banner380

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri tarafından ilkokullarda “ sağlıklı nesiller için gıda güvenliği ve gıda hijyeni” konulu konferanslar veriliyor. Mütareke İlkokulu ve Cafer Yener İlkokulu’nda, Veteriner Hekim Ahmet Takunyacı, Gıda Mühendisi Hatice Keleş ve Gıda Mühendisi Pelin Mengütay tarafından verilen eğitimde, gıda güvenliği ve hijyeni, gıda zehirlenmeleri ve “Alo 174” gıda şikayet hattı ile ilgili bilgiler verildi. Okullarda gıda zehirlenmelerinin giderek arttığına dikkat çekilen eğitimde, her tüketicinin bir denetçi olduğu vurgulandı. Zehirlenmelerle karşılaşılmaması için gıdaların üzerindeki son tüketim tarihi ve üretim izinlerinin kontrol edilmesi ve ambalajında yırtılma veya delinme olup olmadığına dikkat edilmesi istendi. Tüketimden hemen önce açılan ürünün renk ve kokusunda anormal bir durum olup olmadığına da bakılması gerektiği dile getirildi.

Eğitimler diğer okullarda da devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<