Okulların Açılmasıyla Enfeksiyonlar Artıyor

Uzmanlar, okulların açılmasıyla birlikte solunum yollarına yerleşen virüslerin yol açtığı enfeksiyonlarda artış görüldüğünü söyledi.Acıbadem Bursa Hastanesi çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, okul döneminde sık görülen...

30 Eylül 2015 Çarşamba 12:15
Okulların Açılmasıyla Enfeksiyonlar Artıyor
Uzmanlar, okulların açılmasıyla birlikte solunum yollarına yerleşen virüslerin yol açtığı enfeksiyonlarda artış görüldüğünü söyledi.
Acıbadem Bursa Hastanesi çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, okul döneminde sık görülen hastalıklar ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Çocukların ilkokula başlarken mutlaka bir kontrolden geçmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, “İlkokula başlarken kontroller önemli. Çünkü çocuk okuma-yazma öğrenmeye başlıyor. O dönemde bütün fonksiyonlarının iyi olması gerekiyor. Mutlaka kan tahlili yapıyoruz. Anemisi var mı diye bakıyoruz. Çünkü anemisi varsa çocuğun öğrenme kabiliyeti düşüyor. Görme bozukluğu varsa tahtayı göremiyor. Eğer çocuğun işitmesi ile ilgili en ufak bir şüphe varsa mutlaka kulak burun boğaz uzmanı tarafından muayene edilerek işitme testlerinin yapılması gerekiyor” dedi.
Belirli bir yaşa kadar çocuğun tuvalet eğitiminde annesinin yanında olduğunu anlatan uzmanlar, “Ama anaokulu ya da ilkokula gittiğinde yanında biri olmuyor ve kendi temizliğini yapması gerekiyor. Tuvalet temizliği konusunda çocuklar çok becerikli olamıyor. Bu yüzden idrar yolu enfeksiyonları görülüyor. Toplu yaşanılan alanlarda, toplu kullanılan tuvaletlerde el yıkanmasına da dikkat edilmezse paraziter hastalıklar görülebiliyor. Üst solunum yolu hastalıkları da sıklıkla karşımıza çıkıyor. Anaokuluna ve ilkokula ilk başlanılan senede özellikle çok sık görülüyor. Çünkü okula gitmeden önce çocuk steril bir ortamda yaşıyor. Okula gittiğinde ise kalabalık bir ortama giriyor. Üst solunum yolu hastalıkları damlacık enfeksiyonuyla bulaştığı için biri öksürdüğünde hepsine geçebiliyor” şeklinde konuştu.
Uzmanlar, çocukların kreş ya da ilkokul öncesi döneme kadar aşılarının yapılması gerektiğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<