Osmanlı saraylarının vazgeçilmesi Mudanya enginarı yaygınlaşıyor

Bursa’nın Mudanya ilçesinde çiftçilere ücretsiz enginar fidesi dağıtılıyor.Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan, yaygınlaşması maksadıyla 4 yıldan beri ücretsiz enginar fidesi dağıttıklarını söyledi. Akdoğan, bu yıl...

21 Şubat 2017 Salı 13:09
Osmanlı saraylarının vazgeçilmesi Mudanya enginarı yaygınlaşıyor

Bursa’nın Mudanya ilçesinde çiftçilere ücretsiz enginar fidesi dağıtılıyor.

banner380
Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan, yaygınlaşması maksadıyla 4 yıldan beri ücretsiz enginar fidesi dağıttıklarını söyledi. Akdoğan, bu yıl 10 bin kök enginar fidesi dağıtacaklarını belirterek, “Nisan sonunda hasadı yapılan Mudanya enginarın büyük ekonomik kazanç sağlıyor. Bu yıl 10 bin kök enginar dağıtmayı hedefliyoruz. Osmanlı döneminde Mudanya ve Altıntaş yöresinden saraya enginar almak için ilçemize takalar geliyormuş. Mudanya enginarını yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<