banner359

(Özel Haber) 6 Ayda 57 Kilo Verdi, Abiye Hayaline Kavuştu...

Bursa’da Yüksek İhtisas Hastanesi’nde obezler tüp mide ameliyatıyla fazla kilolarından kurtuluyor. Geçirdiği ameliyatın ardından fazla kilolarından kurtulan ve 6 ayda 57 kilo veren genç kadın, en büyük hayali olan abiyeleri artık giyebilecek.Morbid...

19 Kasım 2015 Perşembe 10:31
(Özel Haber) 6 Ayda 57 Kilo Verdi, Abiye Hayaline Kavuştu...
Bursa’da Yüksek İhtisas Hastanesi’nde obezler tüp mide ameliyatıyla fazla kilolarından kurtuluyor. Geçirdiği ameliyatın ardından fazla kilolarından kurtulan ve 6 ayda 57 kilo veren genç kadın, en büyük hayali olan abiyeleri artık giyebilecek.
Morbid obezi son yıllarda ülkemizde ciddi bir sağlık problemi haline geldi. Birçok kişi fazla kiloları yüzünden ciddi sağlık problemleri yaşıyor. Aşırı kilo sorunu olanların yaşadığı hastalıktan kurtulmanın tek yolu uzman doktorlar eşliğinde cerrahi operasyondan geçmek. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde obezler bariatrik cerrahi yöntemiyle mide ve ince bağırsaklarda yapılan operasyonların ardından fazla kilolarından kurtuluyor. Hastanede 2 yılda 150 obez hastası ameliyatla fazla kilolarından kurtarıldı.
Fazla kilolarından şikayetçi olan 27 yaşındaki ev hanımı Mine Sözeri, Yüksek İhtisas Hastanesi’nde geçirdiği tüp mide ameliyatının ardından 6 ayda 57 kilo vererek adeta yeni bir görünüme kavuştu. Sözeri, en çok istediği olan abiye kıyafeti kilolarında kurtulduğu için artık giyebilecek.
6 ayda 57 kilo verdiğini belirten Mine Sözeri, “127 kilodan 70 kiloya düştüm. Bu ameliyatı daha önce duymuştum, ama cesaret edemedim. Eşim de ilk başlarda karşı çıkıyordu. Ben artık kafama koymuştum. İstediğim kıyafeti değil, almak zorunda olduğum kıyafeti alıyordum. Bir yere gidince kilomdan dolayı çok utanıyordum. Kıyafet bulamadığım için düğünlere gidemiyordum. Fotoğraf çektirmek istemiyordum. Ama şu an öyle değil. Artık kilolarımın çoğundan kurtuldum. İstediğim yere gidebiliyorum. Hayatım ameliyattan sonra çok değişti. Kocam, benim için, (Yeni eşim) diyor. Bu da çok hoşuma gidiyor. En büyük hayalim abiye elbise giymekti. Şimdi istediğim elbiseyi giyebiliyorum. Çok mutluyum“ dedi.
Yaklaşık iki yıldır morbid obezite hastalarını ameliyat ettiklerini belirten Gastroenterolojik Cerrahi Uzmanı Hacı Murat Çaycı, “Morbid obezite Türkiye’de çok ciddi bir sağlık meselesi. Bugüne kadar 150 hastayı cerrahi operasyonlarla sağlığına kavuşturduk. Bu hastalıkta en etkili tedavi yöntemi ameliyattır. Ameliyatlardan hastaların hayatların da çok önemli değişmeler meydana geliyor. Hastanın önemli sağlık sorunu çözülmüş oluyor. Bu nedenle ileri merkezlerde morbid obezi olan hastalarda bu tür bu ameliyatların yaygınlaştırılarak devam edilmesi gerekiyor. Hastaya göre ameliyat seçimini yapıyoruz. Bazı hastalarda tüp mide, bazılarında ise gastirit baypas denilen mide ve ince bağırsakları birbirine yaklaştırarak cerrahi işlemler uyguluyoruz. Ameliyatların ardından çok etkili sonuçlar elde ediyoruz. Bu tür ameliyatların en önemli faydası obez insanların yeniden hayata başlamasını sağlıyor. Ameliyatın ardından sağlık problemlerinde ciddi azalma oluyor. Bu da hem hastane, hem de hekimlerin iş yükünü azaltıyor. Bariartik cerrahi hastalar ve hekimler için yüz güldürücü neticeler veriyor” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<