banner359

(Özel Haber) Gerçek Bitkisel Zayıflama Ürünleri İnternette Satılmıyor

İnternetten aldığı sahte zayıflama ürününü kullanınca yoğun bakıma giren Batman’lı Rumeysa Doğu’nun durumu sahte bitkisel ilaçları gündeme yeniden getirdi. Türkiye’de bitkisel zayıflama ürününü ilk çıkartan HHS Bitkisel Takviye...

21 Temmuz 2015 Salı 15:50
(Özel Haber) Gerçek Bitkisel Zayıflama Ürünleri İnternette Satılmıyor

İnternetten aldığı sahte zayıflama ürününü kullanınca yoğun bakıma giren Batman’lı Rumeysa Doğu’nun durumu sahte bitkisel ilaçları gündeme yeniden getirdi. Türkiye’de bitkisel zayıflama ürününü ilk çıkartan HHS Bitkisel Takviye Ürünleri Firması Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Sarı, gerçek ürünlerin satışını eczaneler ve kendi mağazaları ile yaptıklarını, ancak internette kendi isimlerini kullanarak satış yapan sahtekarlarla hukuki mücadelenin yeterli olamadığını söyledi.

Sarı, mahkemelerde birkaç yıl süren davalardan sonra isimlerini kullanarak ucuz, sentetik malzeme satanların, ertesi gün başka bir site üzerinden tekrar güvenilir bir marka olan HHS adını kullanarak satışa devam ettiklerini dikkat çekerek, yaptıkları araştırmada yurda kaçak yollardan sokulan 1 milyon kutu malzemenin yüksek fiyatlarla satıldığına işaret etti. HHS Bitkisel Ürünler Firması Sahibi Hasan Hüseyin Sarı, gerçek olan hiçbir bitkisel ürünün internet ortamı ve kapıda ödeme işlemiyle satılmayacağına işaret ederek, "Bitkisel takviye ürünleri de normal ilaçlar gibi eczanelerde satılır” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Batman’da, Rumeysa Doğu’nun zayıflamak için internetten satın aldığı sahte zayıflama ilacı FX 15’in gerçek lisans sahibi HHS Bitkisel Ürünler firmasının sahibi Hasan Hüseyin Sarı, 2 yıl içerisinde onlarca taklidi çıktığı için bu markayı ve kutuyu satıştan kaldırdıklarını anlattı. İkinci versiyon olan LV 60-90 adını da 2 yıl içerisinde sahtekarlıkların artması üzerine satıştan kaldırmak durumunda kaldıklarını anlatan Hasan Hüseyin Sarı, “Geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçiren kardeşimizin alışveriş yaptığı FX 15 ismini internete yazdığınız zaman karşınıza çıkan ilk üç sayfadaki 30 firmayı biz 2010-2011 yılından itibaren sürekli dava ediyoruz. Bunlarla ilgili mahkeme karaları aldırttık ve sitelerini kapattırdık. Biz sahte ilaç satan siteleri kapatıyoruz. Ertesi gün tekrar başka bir adresle açıyorlar. Bizim bunlarla uğraştığımız kadar biraz da devlet bu konuda hassas olsa insanlar hayatlarını kaybetmezler. Rumeysa kardeşimiz basına yansıyan sadece bir kişidir. Bu ilaçlardan yaptığımız araştırmalarda yılda 1 milyon kutunun piyasada dolaştığını fark ediyoruz. Bu rakamlar ürkütücüdür ve birçok insan zehirlendiğinin farkında değildir. Basına yansımayan kim bilir ne kadar insan bu konuda mağdur oluyor. Ben bir arkadaşımı sahte ürünlerin üretildiği yerlerde araştırma yapmak üzere yurt dışına özel görevlendirdim. Sahte ürünlerin üretildiği yerleri bulduk. Sonra yurt dışından nasıl gönderdiklerini öğrendik. Yurt dışından ürün çıktığında Türkiye’deki polise ihbarda bulunduk. Hatta bir iki defa alıcı kılığına girerek polis eşliğinde satılan adreslere baskın yaptık. Ancak 7 yıldır hukuken ve teknik takiple yaptığımız sahtecilik mücadelesinde maalesef başarılı olamadık” dedi.

YILDA 1 MİLYON SAHTE YAZIFLAMA İLACI PİYASAYA SÜRÜLÜYOR

Hasan Hüseyin Sarı, vurgunun ve tehlikenin boyutuna dikkat çekerek, "Sadece bir yılda bizim yakalattırdığımız sahte ürünler 700-800 bin kutu civarında oldu. Bir de bizim yakalattıramadığımız farklı yollarla girenler var. Yılda tahmini her iki markamız FX 15, LW 6090, HHS adı kullanılarak 1 milyon kutu sahte zayıflama hapı internet ortamında satılmaktadır. Bitkisel ürünlerin internet ortamında satılması kesinlikle yanlıştır. Nasıl ki diğer sağlık ilaçları internette satılmıyorsa, sağlığı ilgilendirdiği düşünülen zayıflama veya herhangi bir bitkisel destek ürünü de ancak eczanelerde satılmaktadır. İnsanlar eczanelerden bu ürünleri almalıdırlar. HHS Bitkisel Ürünler olarak bizde ürünlerimizi sadece eczane üzerinden pazarlamaktayız. Eczanelerin dışında internet ortamında satılan ve kapıda ödemeli gönderilen bitkisel ilaçlar devletin denetimi ve kontrolü altında olan ürünler değildir. Sahte ürün pazarlaması en çok gerçek ürün yapanları mağdur ediyor. Geçtiğimiz günlerde sahte zayıflama ilacı kullanarak kalp krizi geçiren kardeşimiz bizi oldukça üzdü. Maalesef yapılan açıklamalarda da HHS bitkisel ürünleri markasıyla tanıtılıyor Bu ürün bizim değildir. Bizim olmadığı gibi bu ürünleri bizim adımızı kullanarak satanlar hakkında sayısını unuttuğumuz davalar açtık. Aylar süren davalar sonucunda bu sahte bitkisel ürünler satan internet siteleriyle ilgili kapatma kararı aldırıyoruz. Siteler kapanıyor ama bizim aylarca uğraşıp kapattırdığımız site bir gün sonra başka bir isim üzerinden tekrar açılıyor. Bunların önüne mutlaka geçilmelidir. Devlet nasıl ki sitelerinin önüne bilgi teknolojileriyle anında geçiyorsa, sahte bitkisel ürün satan internet sitelerine de tedbir alıp mutlaka hızlıca engellemelidir. Bu tür sahte ürünler bizim gibi gerçek satış yapan firmaları ciddi biçimde rahatsız etmektedir. Maalesef mevzuat gereği sahtede olsa ürünün adında sizin adınız yazıyorsa size ceza gelip size dava açılmakta bu durum bizimde piyasada itibar kaybımıza yol açmakta” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<