(Özel Haber) Hamileler Bahar Yorgunluğuna Dikkat

Uzmanlar, çalışan gebe kadınları bahar yorgunluğu konusunda uyardı.Bursa Zübeyde Hanım Doğum Evi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Serhat Ünal, bahar aylarında gebelerin çalışıyorlarsa bir müddet izin almalarını tavsiye ederek, "Eğer mümkünse...

02 Mayıs 2016 Pazartesi 09:31
(Özel Haber) Hamileler Bahar Yorgunluğuna Dikkat
Uzmanlar, çalışan gebe kadınları bahar yorgunluğu konusunda uyardı.
Bursa Zübeyde Hanım Doğum Evi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Serhat Ünal, bahar aylarında gebelerin çalışıyorlarsa bir müddet izin almalarını tavsiye ederek, "Eğer mümkünse kısa tatillere çıkmalarında fayda var. Demir, çinko, potasyum, B ve C vitaminlerinin takviyesi iyi olur. Bahar yorgunluğu bu vitaminlerin eksikliğinde ön palana çıkmakta. Çalışan gebeler için çalışma saatlerinin düzenlenmesi, uyku saatlerinin düzene sokulması gibi tedbirler alınabilir” dedi.
Bahar yorgunluğunun nisan ve mayıs aylarında toplumun büyük kesimini ilgilendiren çeşitli rahatsızlıklara sebebiyet verdiğini ifade eden Ünal, “Bahar yorgunluğu, iş kaybı ve hareketin kısıtlanması gibi birtakım sıkıntılara sebebiyet veren önemli bir problemdir. Toplumun büyük bir kısmını ilgilendirdiği gibi gebeleri de ilgilendiriyor. Gebelerin kendilerine has olan bazı problemlerinin üzerine bahar yorgunluğunun eklenmesiyle beraber şikayetlerinin artması gebeliklerinin biraz daha zor şekilde geçmesine sebep olmaktadır. Gebelikte birtakım doğal hormonların gebe üzerine bindirdiği yükler var. Bunların bazıları yorgunluk hissi, iştahtaki değişiklikler, idrar gibi fonksiyonlardaki değişiklikler. Bunlara ilaveten bahar yorgunluğuyla nisan ve mayıs aylarında ortamdaki elektrik yükünün artmasına bağlı olarak gebelerin şikayetleri artıyor. Gebelikte, gördüğümüz bahar yorgunluğu şikayetleri, uyku düzensizlikleri, bazen kabızlık, ishal şeklinde kendini gösteren boşaltım sistemi bozuklukları, eklem ağrıları, sabah yorgunluğu, özellikle sabah yataktan kalkamama, işe gitme isteğinin azalması gibi değişikliklerdir. Bahar aylarında gebelerin çalışıyorlarsa bir müddet izin almaları faydalı" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<