banner359

Prof. Baykara Geliştirdiği “Glokom Valfi”ne Patent Alıyor

Uludağ Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baykara Ve Ekibi, Göz Tansiyonunu Düşüren “glokom Valfi” Geliştirdi Ve Bunun İçin Patent Başvurusunda Bulundu.

30 Eylül 2015 Çarşamba 14:29
Prof. Baykara Geliştirdiği “Glokom Valfi”ne Patent Alıyor
Uludağ Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Baykara ve ekibi, göz tansiyonunu düşüren “glokom valfi” geliştirdi ve bunun için patent başvurusunda bulundu.
Daha önce göz cerrahisinde uyguladığı, göze dikiş atma tekniği ve geliştirdiği suni merceğe patent alan Prof. Dr. Mehmet Baykara, bu kez de göz tansiyonunu düşüren valf geliştirdi. Baykara geliştirdiği “glokom valfi” için patent başvurusunda bulundu.
Halk arasında göz tansiyonu ve karasu adlarıyla bilinen glokomun dünyada on milyonlarca insanı etkilediğini belirten Prof. Dr. Mehmet Baykara, “Glokom günümüzde 20 milyon insanın görme kaybına sebep olmuş yaygın bir göz hastalığı olup, 40 yaşın üzerinde 100 kişide 1 sıklıkta görülüyor, 20 kişiden 1’inde de kalıcı görme kaybına sebebiyet veriyor” dedi.
Göz sinirindeki hasarın ilerlediği hastalara ameliyat yaptıklarını belirten Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baykara, “Bu ameliyatların birçoğunda göz içindeki sıvıyı dışarı boşaltacak bir sistem yapıyoruz. Bazı hastalarda sıvıyı boşaltacak valf denen özel tüp sistemleri gerekiyor. Halen kullanılan yerli üretim bir ürünün piyasada olmadığı bu durumda, tüp sisteminin yeni ve yerli bir tipini geliştirerek patent başvurusunda bulunduk” dedi.
Geliştirilen “Baykara glokom valfi”nin hekim ve hastalar için maliyet ve ulaşılabilirlik açısından büyük kolaylık sağlayacağını belirten Baykara, “Daha ileri çalışmalarla daha etkili sonuçlar elde edeceğimiz başka yeni ürünler de tasarlayacağız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<