Sağlık Çalışanları Yetkiyi Yine Sağlık-sen’e Verdi

Her Yıl 15 Mayıs Tarihinde Yetkili Sendikaların Üyelerinin Belirlendiği Sayımlar Bursa’da Sona Erdi. Sağlık-sen Bursa Şubesi Bugüne Kadar Devam Eden Yükselişini Hız Kesmeden Devam Ettirdi.

20 Mayıs 2016 Cuma 11:48
Sağlık Çalışanları Yetkiyi Yine Sağlık-sen’e Verdi
Her yıl 15 Mayıs tarihinde yetkili sendikaların üyelerinin belirlendiği sayımlar Bursa’da sona erdi. Sağlık-Sen Bursa Şubesi bugüne kadar devam eden yükselişini hız kesmeden devam ettirdi.
Geçen yıl 7 bin 86 olan üye sayısının bu yıl üniversite şubemi ile beraber 7 bin 469’a yükselen Sağlık-Sen, Orhangazi Devlet Hastanesi hariç olmak üzere bütün kurumlarda yetkili sendika oldu. Sağlık-Sen’den yapılan açıklamada, “Bütün sendikaların üye sayısının toplamının iki katından fazla üye sayısına ulaşmamızı sağlayan üyelerimize, gece gündüz demeden sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için gayret gösteren iş yeri temsilcilerimize, ilçe başkanlarımıza, ilçe yönetim kurulu üyelerimize, bugüne kadar görev yapan tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz. Tabi ki bugün 7 bin 500’e yaklaşan bu üye sayısına ulaşmak kolay olmuyor. Gece gündüz demeden verilen bir emek var ortada. Bazıları bizim yaptığımız çalışmaları, elde ettiğimiz kazanımları görmezden gelse de, Sağlık-Sen Bursa Şubesi teşkilatı var gücüyle çalışmalarına devam ediyor. Teşkilatımız önüne çıkan her türlü engeli aşarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözümü için her zeminde mücadelesini sürdürüyor. Çalışanlarının taleplerinin, beklentilerinin sözcüsü ve takipçisi oluyor. Üye sayımızın artması ile işimiz asla bitmiyor. Tam tersi sendikamıza gösterilen teveccühün aynı zamanda sorumluluğumuzu da arttırdığının farkındayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Çalışanların sorunlarının, talep ve beklentilerinin farkındayız. Bu anlamda sahanın tüm beklentilerini karşılamak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz” denildi.
Açıklamada, “Daha adil bir ek ödeme düzenlemesi, sahanın beklediği gibi bir yıpranma payı düzenlemesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, ek ödemelerden gelir vergisinin kaldırılması, kreş meselesinin çözülmesi, aile hekimliğinde nöbet uygulamasının kaldırılması, 4/C’li arkadaşlarımızın kadroya alınması, daha sağlıklı ve güvenli iş yerlerinde çalışmak, emeğimizin hakkını, alın terimizin karşılığını almak için teşkilatımızla ve üyelerimiz ile birlikte yekvücut olup mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<