Sevgililer gününde umut oldu

Bursa’da 83 yaşındaki bir kadın, 14 Şubat Sevgililer Gününde karaciğeriyle umut oldu.2 hafta önce Çekirge Devlet Hastanesi acil servisine gelen 83 yaşındaki Sabiha Gümülcine, ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma yatırıldı. Burada yapılan...

15 Şubat 2017 Çarşamba 15:09
Sevgililer gününde umut oldu

Bursa’da 83 yaşındaki bir kadın, 14 Şubat Sevgililer Gününde karaciğeriyle umut oldu.

2 hafta önce Çekirge Devlet Hastanesi acil servisine gelen 83 yaşındaki Sabiha Gümülcine, ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma yatırıldı. Burada yapılan müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen yaşlı kadının karaciğeri ailesi tarafından bağışlandı. Dün gece gerçekleşen operasyonda Gümülcine’nin karaciğeri nakil için Uludağ Üniversitesine gönderildi.

banner380

Organları bağışlanan Sabiha Gümülcine’nin oğlu Orhan Gümülcine, “Annem 14 günden beri yoğun bakımdaydı. 14 Şubat Sevgililer Gününde Dr. Timur Beyin aramasıyla annemin beyin ölümünün gerçekleştirdiği öğrendik. Doktor bey, karaciğerinin sağlam olduğunu, bağışlayıp bağışlayamayacağımızı sordu. Biz de seve seve kabul ettik. Herkesin organ bağışı yapmasını diliyoruz. Annemin de aynı şeyi yapacağından eminim“ dedi.

Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Op. Dr. Timur Didinen, “Bu yılın ikinci dönor organizasyonu. Yaşı dönor için oldukça ileri olan bir hastamızın karaciğerini alıyoruz. İnşallah yeni bir kişiye nakledilecek. Daha önce diyaliz hastası olduğu için böbrekleri alamadık" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<