banner359

Yaşlı Adamın Organları 3 Kişiye Hayat Verecek

Aşırı tansiyon yüzünden beyin ölümü gerçekleşen 62 yaşındaki Osman G.’nin organları 3 kişiye hayat verecek.Bursa’da 62 yaşındaki Osman G.’nin organları 3 kişiye umut oldu. Aşırı tansiyona bağlı olarak beyin kanaması geçiren...

21 Kasım 2015 Cumartesi 01:51
Yaşlı Adamın Organları 3 Kişiye Hayat Verecek
Aşırı tansiyon yüzünden beyin ölümü gerçekleşen 62 yaşındaki Osman G.’nin organları 3 kişiye hayat verecek.
Bursa’da 62 yaşındaki Osman G.’nin organları 3 kişiye umut oldu. Aşırı tansiyona bağlı olarak beyin kanaması geçiren Osman G.’nin, iki gün yapılan tetkikler sonucunda beyin ölümünün gerçekleştiği tespit edildi. Hastane yetkililerinin durumu kendilerine bildirmesinden sonra aile ise yaşlı adamın organlarının bağışlanmasını kabul etti. Gece saatlerinde Çekirge Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 3-4 saat süren bir operasyon ile alınan 2 böbrek ve 1 karaciğer, Bursa’da organ bekleyen 3 hastaya nakledilecek.
Çekirge Devlet Hastanesi Organ Koordinatörü Op. Dr. Timur Didinen, ailenin bilgili bir aile olduğunu belirtirken, “Organ bağışını hiç tereddüt etmeden kabul ettiler. Eğitimin önemi burada ortaya çıkıyor. Bilen insanlar çok daha kolay bağışlıyorlar. Bu bizim bu haftaki ikinci donör operasyonumuz. Halkımızın da destekleriyle yıl sonuna kadar daha yüksek başarılara da kavuşacağız. Bu operasyonların arkasındaki müstahdem arkadaşlarımızdan hekim arkadaşlarımıza kadar herkese teşekkür ediyorum. İdaremizin, özellikle de yöneticimiz Dr. Kayahan Sonkur’un özel destekleri oluyor bize bu konuda. Bursa bölgemiz zaten şu anda Türkiye birinciliğini koruyor. Üst sıralarda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Organ bağışlarının gittikçe arttığını belirten Dr. Salih Gülten ise operasyon sonucu alınan bir karaciğer ve iki böbreğin Sağlık Bakanlığı’nın puan sistemi sonucunda hak eden hastalara nakledileceğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<