banner359

Ada’da barış için umutlu açıklama

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, iki toplum liderinden duyduklarının kendisini cesaretlendirdiğini belirtti.Kıbrıs Rum radyosunun haberine göre, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide...

05 Mayıs 2015 Salı 16:31
Ada’da barış için umutlu açıklama
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, iki toplum liderinden duyduklarının kendisini cesaretlendirdiğini belirtti.
Kıbrıs Rum radyosunun haberine göre, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide bugün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. İki liderin Kıbrıs sorununa çözüm bulunması taahhüdü ile sadakatini tespit ettiğini belirten Eide, Kıbrıs sorununun çözümüne dair yegane bir fırsat bulunduğunu ve bunun da kaybedilmemesi gerektiğini ifade etti. Eide, müzakereler sürecinde zaman takvimi bulunmadığını söyledi.

HRİSTODULİDİS: “GÖRÜŞME ÇOK İYİ”
Rum haber kaynaklarına göre Eide, iki liderin de bir araya geleceği 11 Mayıs’taki yemekte, müzakerelerin resmen ne zaman başlayacağına karar verileceğini ifade etti. “Sadece Kıbrıslılar tarafından Kıbrıs’ta sağlanacak bir anlaşmanın” zamana dayanıklı olabileceğini belirten Eide, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, gelişmeleri yakından takip eden ve uygun zamanda kendi rolünü oynamaya hazır olan BM Genel Sekreteri ile görüşme fırsatına sahip olacağını da söyledi. Habere göre, Eide ile Anastasiadis arasındaki görüşme yaklaşık iki saat sürdü.
Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis ise görüşme sonrası yaptığı açıklamada, ileri ki adımlara ilişkin görüş alışverişinde bulunulan görüşmeyi çok iyi nitelendirdi. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, işgalin sonlandırılması ve ülkenin yeniden birleştirilmesine yönelik olumlu perspektif oluşturacak özlü ve samimi bir diyaloga ilişkin taahhüdünü yinelediğini belirten Hristodulidis, Anastasiadis’in, ileriki günlerde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile telefonda görüşeceğini, 9 Mayıs Cumartesi günü ise Moskova’da BM Genel Sekreteri ile bir araya geleceğini ifade etti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<