banner359

Ders Zili öncesi Sıkı Denetim

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yola çıkacak öğrenci servis araçlarını denetledi. Servis araçlarında olması gerekenleri anlatan ekipler, şoförlerin yeni kanunla birlikte servis aracında tespih bulundurmayacağını belirtti. Trafik...

14 Eylül 2014 Pazar 16:24
Ders Zili öncesi Sıkı Denetim
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yola çıkacak öğrenci servis araçlarını denetledi. Servis araçlarında olması gerekenleri anlatan ekipler, şoförlerin yeni kanunla birlikte servis aracında tespih bulundurmayacağını belirtti.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri yarın okulların başlamasıyla yola çıkacak servis araçlarının denetimini sürdürüyor. Özellikle servis araçları şoförlerini denetlemek amacıyla ekipler Sarıyer’de denetim yaptı. Servis sürücülerinin araçları şube müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol edildi. Polisler, araçlarda inceleme yaparak, ilk yardım çantaları ve yangın tüplerini kontrol etti.

“HELİKOPTERLER TRAFİĞİ DENETLEYECEK”
Trafik Denetleme Şube Müdürü Mesut Gezer yaptığı açıklamada, okulların açılmasıyla binlerce servis aracının trafiğe gireceğini belirterek “Bize ulaşan bilgilere göre, yaklaşık 15 bin civarında okul servisi aracımız var. Yarın bunların trafiğe katılmasını bekliyoruz. 300 bin civarında da öğrenci taşınacak. Toplumun her kesimine önemli görevler düşüyor. Önemli kavşaklarda, okulların önlerinde yarın olmaya çalışacağız” dedi.
Denetimleri sıklaştırdıklarını ifade eden Mesut Gezer, “Yarın olası bir yoğunluk halinde trafiği daha iyi denetleyebilmek ve anında çözüm üretebilmek adına Havacılık Şube Müdürlüğü’nde görevli helikopterlerden de yardım alacağız” diye konuştu. Gezer, ailelerden de duyarlı olmalarını istedi.
Mesut Gezer, kurallara uymayan servis şoförlerinin para cezası ya da aracın trafikten men edilmesine kadar birçok yaptırımın uygulanabileceğini söyledi.

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARTIK TESPİH KULLANAMAYACAK
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli baş polis Ahmet Şengül, serviste olması gerekenleri basın mensuplarına anlattı. Emniyet kemeri ve camlarla ilgili bilgi veren Şengül, araçlarda ilk yardım çantası bulunması gerektiğini belirtti.
Kılık kıyafetin de çok önemli olduğunu belirten Ahmet Şengül, “Kılık kıyafetin iyi olması gerekir. Araçta hostes olması gerekir. Bu sene yeni bir kural daha geldi. Servis şoförleri kesinlikle tespih kullanmayacak. Öğrencilere kötü örnek olmayacaklar” dedi.
Öte yandan denetimlerde bazı şoförlerin araçlarında tespih olduğu görüldü. Aracında tespihi olan bir şoför, “Yasak olduğunu öğrendik. Ama bunun bende hatırası var. İptal edip, artık evimizin bir köşesine koyacağız” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<