banner359

Ataman’dan "tokat" açıklaması

Galatasaray Liv Hospital ve milli takım başantrenörü Ergin Ataman, Göktürk Ural’a tokat olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Galatasaray Liv Hospital ve milli takım başantrenörü Ergin Ataman’ın Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) resmi...

28 Şubat 2015 Cumartesi 15:22
Ataman’dan
Galatasaray Liv Hospital ve milli takım başantrenörü Ergin Ataman, Göktürk Ural’a tokat olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Galatasaray Liv Hospital ve milli takım başantrenörü Ergin Ataman’ın Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) resmi web sitesinde yayınlanan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Eskişehir maçının devre arasında, oyuncumu uyarma ve dikkatini toplama amacıyla da olsa, soyunma odasında atmış olduğum tokadın kamuoyunda yarattığı rahatsızlığın farkındayım. Yaşanan bu gelişmelerden olumsuz yönde etkilendim ve çok üzgünüm.
25 yıllık basketbol antrenörlüğümün tamamında oyuncularımla bir hoca-öğrenci ilişkisinden ziyade bir ağabey-kardeş ilişkim olmuştur. Bugün Basketbol Milli Takımımız ve NBA’de oynayan onlarca genç oyuncunun yetişmesinde katkı vermiş, Türkiye’deki gençlere, özellikle genç antrenörlere örnek olmuşumdur. Zaman zaman Dünya’da ve ülkemizde de sporda yaşanan bu tarz hareketlerin tasvip edilecek bir yanı olmadığı aşikardır.
Ben de bu davranışımın bir hata oldugunun farkındayım. Kesinlikle sporcuma yönelik şiddet veya tartaklama amacı gütmüyordum, ancak bu şekilde davranmamam gerekiyordu. Tüm spor kamuoyundan özür diler, şimdiye kadar olduğu gibi aynı istek ve inançla Türk basketbolunun gelişmesi ve yeni gençlerin Türk sporuna ve Milli Takımlarımıza kazandırılması için daha dikkatli ve duyarlı olarak çalışacağımı ve bu yönde örnek olacağımı belirtirim."
Ergin Ataman’ın, 8 Şubat tarihinde deplasmanda NSK Eskişehir Basket’e yenildikleri karşılaşmanın devre arasında genç oyuncu Göktürk Ural’a tokat attığı ortaya çıkmıştı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<