banner359

"bırakırsak, Biz Değil Türkiye Kaybeder"

Teknik direktör Yılmaz Vural, Allah ömür verdiği sürece teknik direktörlük görevine devam etmek istediğini belirterek, "Çok şükür futbolda çözemeyeceğimiz problem yok. Uzmanlığımız anlamında sürekli kendimizi geliştiren birisiyiz....

21 Eylül 2014 Pazar 17:05
Teknik direktör Yılmaz Vural, Allah ömür verdiği sürece teknik direktörlük görevine devam etmek istediğini belirterek, "Çok şükür futbolda çözemeyeceğimiz problem yok. Uzmanlığımız anlamında sürekli kendimizi geliştiren birisiyiz. Bırakırsak, biz değil Türkiye kaybeder" dedi.
Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte spor medyası ile Sancaktepe Belediyesi çalışanları gösteri maçında bir araya geldi.
Sancaktepe Stadı’nda gerçekleşen etkinliğe Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Naci Arkan, teknik direktör Yılmaz Vural, ihlas Haber Ajansı Spor Servisi Müdürü Mustafa Karagöl, spor camiasından ve spor medyasından birçok kişi katıldı. Oynanan gösteri maçını İhlas Haber Ajansı Spor Servisi Müdürü Mustafa Karagöl yönetti.

YILMAZ VURAL: “BU LİGİN YARISINDAN ÇOĞUNDA VARIM”
Etkinlikte yer alan tecrübeli teknik direktörlerden Yılmaz Vural, İHA’ya yaptığı özel açıklamalarında Spor Toto Süper Lig’in sezon sonu tatilinin uzun olduğunu dile getirerek, "Futbolsuz geçen günlerin heyecanıyla, yeni başlayan bir yenilik var diye geçen yıllarda gördüğümüz şeylerin tekrarı olmaması adına heyecanla işe bakıyoruz. Farklı bir bakışla bakıyoruz. Hep olumlu tarafını görmeye çalışıyoruz. Görülüyor ki takımlar yine hazır değil. Büyük takımların içinde mutlaka birkaç tanesi kötü başlangıç yapar. Hakemlerimiz zaman zaman istemediğimiz hatalar yaparlar. Yeni yeni oyuncular görmek istersiniz, sayısı fazla değil. Bunlar hep yabancı anlamında fazla. Bizim yetiştirdiğimiz çocukların pazarda olmadığını görüyorsunuz. Olumsuzluklar ardı ardına. Gördüğünüz gibi geçen yıllardan bu zamana kadar devam ediyor. Bu ligin yarısından çoğunda varım. Bu olumsuzluklarla işin içerisine girdik. Bana soracak olursanız eski tas eski hamam” ifadelerini kullandı.

“BIRAKIRSAK BİZ DEĞİL TÜRKİYE KAYBEDER”
Allah ömür verdiği sürece teknik direktörlük görevine devam etmek istediğini belirten Vural, “Sağlımız yerinde olduğu müddetçe bu işin emeklilik saati yok. 60 yaşındayım futbolla ilgili bu kadar yıl uğraşmak sanırım zamanın meyvesini toplayacağımız zaman. Çok şükür futbolda çözemeyeceğimiz problem yok. Uzmanlığımız anlamında sürekli kendimizi geliştiren birisiyiz. Bırakırsak, biz değil Türkiye kaybeder. Hakan Şükür futbolu bıraksın dedik ve bıraktırdık. Şimdi yerine bir Hakan Şükür bulamazsınız. Bu işte de Yılmaz Vural’ın yerine birisini koyacaksınız diye bir şey yok. İnsanları teşvik etmek lazım” dedi.

“TÜRKİYE’DE HİÇBİR KULÜBÜ DÜŞÜNEN BAŞKANLAR YÖNETMİYOR”
Takımlardaki teknik direktör değişikliklerine değinen Yılmaz Vural, “Türkiye’de hiçbir kulübü düşünen başkanlar yönetmiyor. Hepsinin kafalarındaki o kestirmeden başarılı olalım. Başarılı olduktan sonra biz de bir şey olalım mantığı çok ön planda. Sportif düşüncesi 4 tane maç kaybeden, 4 tane maçı arka arkaya kazanabilir. Siz hocayla ilgili yetersizlik konusunda bir kanaatiniz varsa o zaman tamam. 1 maç sonra da değiştir. 1 maç sonra değiştireceğin antrenörü neden alıyorsun. Bu antrenör seçimi sana ait, sen seçiyorsun. İncelemeden bu işi yapıyorsan, yanlış iş yapan olursun. Her değişimde maddi bir külfet oluşuyor. Zaman kaybı oluyor. Değişim sanki insanlara zaman kazandırıyor. O zamanı da kendi lehlerine kullanacaklarmış gibi görüyorlar ama geçen zamana bakılıyor hep aleyhlerine oluyor. Yapılan çok doğru bir şey değil” şeklinde konuştu.

“BAŞLADIĞIM DÖNEMDE FUTBOL DURUMU NEYSE ŞİMDİ BANA GÖRE DAHA DA GERİLEDİ”
Türkiye liglerinin 1959 yılında kurulduğunu hatırlatan Vural, “1923 yılında Türkiye Futbol Federasyonu kuruldu. 1959 yılında profesyonel ligler kuruldu. Şu anda 57. sezonu oynuyoruz. 1986 yılından beri bu işin içindeyim. Başladığım dönemde futbol durumu neyse şimdi bana göre daha da geriledi. İnsan yapısı geriledi. İlişkiler geriledi. İmkanlarda bir farklılık yok. Görüyorsunuz 25 tane yeni stat yapılıyor. Bunun yanında yeni statların da oynayacak takımların da antrenman yapacağı tesisleri yok. Alt yapı yok. Konaklayacak yerleri yok. Yani üsteki kaymak güzel. Bu yüzden iyi değil” diye konuştu.

“BENİM KİMSENİN YERİNDE GÖZÜM OLMAZ”
Balıkesirspor’la ilgili hakkında çıkan haberlerin doğru olmadığını vurgulayan Yılmaz Vural, “Balıkesirspor’la bu aralar ismim çok telaffuz ediliyor. Kesinlikle Balıkesir’in bir idarecisiyle yada başkanıyla böyle bir konu konuşulmadı. Balıkesir’in başında çalışan İsmail kardeşim çok yakın bir dostumdur. Bunun olması İsmail oradayken mümkün değil. Beni bilen bilir. Benim kimsenin yerinde gözüm olmaz. Öyle bir şey ancak şöyle olur; önce teknik sorumlu görevinden ayrılır, daha sonra hocaya ihtiyaç varsa bizimle de görüşüyorlarsa, bizim de şartlarımıza uygun oluyorsa, gidip takımlarını çalıştırırız. Benim tarzım bu. O yüzden hiçbir bilgim yok. Tamamen yakıştırmadır” dedi.
Tecrübeli teknik direktör Yılmaz Vural, espirili bir dille Galatasaray’ın İtalyanları sevdiğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

İSMAİL ERDEM: “TÜRK SPORUNA HİZMET EDEN GAZETECİ, SPOR YAZARI BÜYÜKLERİMİZ, FUTBOL OYNAMIŞ VE OYNATAN FUTBOLCULARIMIZ, HOCALARIMIZ MİSAFİRİMİZ OLDULAR”
Güzel bir etkinlikle spor medyası ve tecrübeli teknik direktörlerle bir araya geldiklerini belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Yıllardır Türk sporuna hizmet eden gazeteci, spor yazarı büyüklerimiz, futbol oynamış ve oynatan futbolcularımız, hocalarımız misafirimiz oldular. Sancaktepe Belediyemizin çalışanlarıyla güzel bir dostluk maçına çıkmış oldular. Büyük bir zevkle izliyoruz. En başta Ali Sami Alkış hocamız ve Yılmaz Vural hocamız olmak üzere diğer katılımcı tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<