banner359

Blatter vazgeçmiyor

Dün sabah Zürih’te düzenlenen operasyonlarla 9 üst düzey üyesi tutuklanan FIFA, UEFA Başkanı Micheal Platini’nin erteleme talebine rağmen yarın düzenlenecek 65. kongresinin açılış seremonisini bugün Hallens Stadyumu’nda gerçekleştirdi....

28 Mayıs 2015 Perşembe 21:38
Blatter vazgeçmiyor
Dün sabah Zürih’te düzenlenen operasyonlarla 9 üst düzey üyesi tutuklanan FIFA, UEFA Başkanı Micheal Platini’nin erteleme talebine rağmen yarın düzenlenecek 65. kongresinin açılış seremonisini bugün Hallens Stadyumu’nda gerçekleştirdi.
ABD Adalet Bakanlığı ve FBI tarafından sürdürülen soruşturma sonucunda dün İsviçre’nin en lüks otellerinden Baur Au Lac’A düzenlenen polis baskınında aralarında FIFA Başkan Yardımcıları Jeffrey Webb ve Eugenio Figueredo’nun da bulunduğu üst düzey yöneticilerin rüşvet alma, para aklama gibi ciddi suçlamalarla tutuklanmasının ardından FIFA’yı 17 yıldır yöneten ve yarın kongrede 5. kez başkanlığa talip olan Sepp Blatter’in nası bir tepki vereceği merak ediliyordu. Adaylıktan ve kongreden vazgeçmeyen Blatter’in karşısında Ürdün Prensi Ali Bin El Hüseyin bulunuyor. Avrupa ülkelerinin önemli bir çoğunluğunun Ali Bin Hüseyin’i desteklemesi bekleniyor.
FIFA 65. kongresine soruşturmalarda bilgisine başvurulacak olan UEFA 2. Başkanı Şenez Erzik’in yanı sıra TFF Başkanı Yıldırım Demirören de katıldı. Açılış seremonisi öncesinde bir grup da İsrail ve FIFA’yı protesto etti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<