Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor’a olan ciddi katkısına rağmen kendisine yönelik eleştirilerden sonra maçlara ve kulübün toplantılarına gitmediini belirterek, "Eleştirmek kolay. Bursaspor’un akıla değil, paraya...

15 Haziran 2017 Perşembe 15:45
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor’a olan ciddi katkısına rağmen kendisine yönelik eleştirilerden sonra maçlara ve kulübün toplantılarına gitmediini belirterek, "Eleştirmek kolay. Bursaspor’un akıla değil, paraya ihtiyacı var. Hata tüm Bursa’da" dedi.

banner380

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne Bursaspor tartışmaları da damga vurdu. Başkan Altepe, 680 kişilik Divan Kurulu’ndan sadece 105 kişinin kombinesi olduğunu, bu durumun tabloyu özetlediğini kaydederek, "Ben artık Bursaspor’un toplantılarına gitmiyorum. Maçlara da gitmiyorum. Kulubün 306 milyon lira borcu var. Kimse bunu konuşmuyor. Stadın ismiyle ilgili 3 bin kişi imza toplamış. Bunlar Bursaspor’a destekle ilgili ne yapacaklar. 680 tane Divan Kurulu üyesinden sadece yüzde 20’sinin kombine bileti var. Hata tüm Bursa’da. 10 milyon liraya alınan futbolcuyu ilk maçta yuhalıyorlar. Bunlar daha sonra dünya sahnesinde kendi ülkelerinin milli takımlarında top oynayan futbolcular. Böyle olursa kulüp zarar etmez mi?" dedi.

Kendisini Bursasporlu yöneticilerin yerine koyduğunu anlatan Başkan Altepe, "Bursaspor’a tüm Bursa destek olmalı. Ben Bursaspor’un yanındayım. Eğer biz sahip çıkmazsak bu takım küme düşer. Bu işte konuşanlar ne yapmışlar. Eleştirmek kolay. Ben 320 milyon liralık stadyum yaptım. Şimdi Türkiye’de olmayan devasa ekran koyuyoruz. Sadece bunun bedeli 15 milyon lira. Bursaspor küme düşerse, Bursa küme düşer. Desteğe gelince kimse sesini çıkartmıyor. Transfere destek verin, loca alın, kombine alın, lisanlı ürün alın. Ama Bursaspor bu konuda hayli zayıf" diye konuştu.

Bursaspor’da eskiden haksız eleştirinin bu kadar olmadığını hatırlatan Altepe, "Taraftar takımları yense de yenilse de alkışlıyordu. Moral veriliyordu, destek olunuyordu. Popülizm ve siyaset peşinde koşmaya gerek yok. Bursaspor’a sahip çıkmazsak, Adana, Kocaeli gibi olur. İzmir örneğine bakın. Birinci lige kaç yıl sonra takımları çıkabildi. Konuşanlar kulübe zarar veriyor. Dünya oyuncusu ilk maçında ıslıklanmaz. Bursaspor’a para lazım. Akıl değil. Stadın ismi konusunda da popülizm yapılıyor. Parayı veren isim hakkını alır. Biz her konuda destek çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bursaspor Mali Asbaşkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fatih Pulat da, "Bakın bizim 306 milyon lira borcumuz var. Geçen sene 80 milyon lira yıllık gelirimiz, 180 milyon lira transfer giderimiz var. Göreve geldiğimizde 280 milyon lira borç vardı. Bu rakam normal şartlarda 380 olması lazım. Ancak Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini asla görmezden gelemeyiz. Finansal anlamda Bursaspor Kulubü’ne nefes aldıracak projelerde yardımcı oldular. Rakiplerimiz yılda sadece mağazalarından 100 milyon liralık satış yapıyor. Biz stadın isim hakkının satılması için de görüşmelerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Bursaspor’un, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bir arsayı satın alıp imar değişikliği ile 90 dönümlük arsadan 200 milyon lira civarında gelir elde etmeyi planladığı öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<