banner359

Daçka’da çifte imza

Darüşşafaka Doğuş, Ender Arslan ve Oğuz Savaş ile sözleşme imzaladı.Geçtiğimiz sezonu üçüncü sırada tamamlayan ve Play-off’larda ise çeyrek finale kadar yükselen Darüşşafaka Doğuş, kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor....

07 Temmuz 2015 Salı 11:27
Daçka’da çifte imza
Darüşşafaka Doğuş, Ender Arslan ve Oğuz Savaş ile sözleşme imzaladı.
Geçtiğimiz sezonu üçüncü sırada tamamlayan ve Play-off’larda ise çeyrek finale kadar yükselen Darüşşafaka Doğuş, kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. 2015-2016 sezonunda Turkish Airlines Euroleague’de yer alacak 4 Türk takımdan biri olan İstanbul ekibi, kadrosuna Ender Arslan ve Oğuz Savaş’ı kattı. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda düzenlenen imza töreninde Darüşşafaka Doğuş Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kutluay ile başantrenör Oktay Mahmuti de yer aldı. Geçtiğimiz sezonu Galatasaray’da geçiren Ender Arslan ile 2 yıllık, Fenerbahçe’den transfer edilen Oğuz Savaş ile ise 3 yıllık sözleşme imzalandı.

SAVAŞ: “BAŞARILARDA BİZİM DE ADIMIZ GEÇERSE ÇOK MUTLU OLURUZ”
İmza töreninde konuşan tecrübeli oyuncu Oğuz Savaş, gelecek sezon için takım adına önemli hedeflerin olduğunu belirterek, “Geçen sene Türkiye Ligi’nde oluşturulan o sinerjiyi aynı şekilde bu sene Euroleague’de de sürdürmek istiyoruz. Ben de bu hedefler çerçevesinde elimden gelen en büyük katkıyı vermeye çalışacağım. İnşallah önemli başarılar yakalarız ve bu başarılarda bizim de adımız geçerse çok mutlu oluruz. Öyle olması için de elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

“ALDIĞIM KARARDAN MUTLUYUM”
Fenerbahçe Ülker’den ayrılık nedenin sorulması üzerine Savaş, “Çeşitli nedenler var ama en önemli etkenlerden biri burada daha farklı bir görev ile oynayacak olmam. Artık bir değişiklik yaşamak istedim. Burada büyük hedefler var. İleriye dönük büyük hedeflerle bir fayda sağlayıp, 2-3 sene sonra Darüşşafaka Doğuş bir yerlere geldiğinde ‘Oğuz’un da büyük katkısı oldu’ cümlesini duymak için böyle bir karar aldım. Çok uzun yıllar Fenerbahçe’de oynadım. Fenerbahçe’ye gittiğimde neredeyse çocuktum. 9 sene oynadım ama şu anda böyle bir karar almam gerekiyordu. Aldığım karardan da çok mutluyum” dedi.

ARSLAN: “ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
Büyük hedefleri olan bir kulübe geldiğini dile getiren Ender Arslan ise, “Önemli tarihi olan ve bundan sonrası için de büyük hedefleri olan bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. İnşallah bu sezon takım olarak çok çalışıp, önemli işlere imza atmaya çalışacağız” diye konuştu.

KUTLUAY: “EUROLEAGUE’DE ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ”
Yönetim kurulu üyesi İbrahim Kutluay da, “Euroleague’e katılma hakkı elde ettikten sonra geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da rekabetçi mücadeleci ve hem Euroleague’de hem de Türkiye Basketbol Ligi’nde üst sıraları hedefleyen takım oluşturmak için çalışmalara başladık. Bu anlamda da Ender ve Oğuz ile kadromuzu güçlendirip, ileriye dönük bir yapılanma için koçumuzla beraber çalışma yaptık. Bugün Türk basketbolunda uzun yıllardır hem Türk Milli Takımı’na hem de oynadıkları kulüplere büyük hizmetler vermiş iki arkadaşımız ile imza atacağımız için çok mutluyuz. Amacımız bu sene ilk defa katılacağımız Turkish Airlines Euroleague’de elimizden gelenin en iyisini yapıp, öncelikli olarak gruptan çıkabilmek” açıklamasını yaptı.

MAHMUTİ: “HEYECAN DUYAN BİR TAKIM KURMAYA ÇALIŞTIK”
Türk basketbolu adına iki önemli isimle sözleşme imzaladıklarını dile getiren başantrenör Oktay Mahmuti, şöyle konuştu:
“Heyecan duyan ve bu heyecanı arasında paylaşan, sinerji oluşturan bir takım kurmaya çalıştık. Bunun devamında Türkiye Ligi’ni 3. sırada bitirip, Play-off’ta çeyrek finalde elendikten sonra sezonu tamamladık. Bizim için başladığımız noktadan itibaren geldiğimiz son noktaya kadar güzel bir sezon geçti. Türk basketbolu adına hem kişilik olarak hem oyuncu olarak kaliteli iki isimle anlaşma dönemindeyiz.”
Konuşmaların ardından Ender Arslan 33, Oğuz Savaş ise 21 numaralı yeni formalarıyla basın mensuplarına poz verdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<