Detaylı Açıklamayı Abdurrahim Albayrak Yaptı

Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak, dün akşam yaşanan ve bir Sırp taraftarının ölümüne yol açan olaylara ilişkin detaylı bilgi verdi.Galatasaray Liv Hospital’ın dün akşam Euroleague basketbol mücadelesinde Sırbistan temsilcisi...

22 Kasım 2014 Cumartesi 14:08
Detaylı Açıklamayı Abdurrahim Albayrak Yaptı
Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak, dün akşam yaşanan ve bir Sırp taraftarının ölümüne yol açan olaylara ilişkin detaylı bilgi verdi.
Galatasaray Liv Hospital’ın dün akşam Euroleague basketbol mücadelesinde Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız ile yaptığı maç öncesi çıkan olaylarda bir Sırbistan vatandaşı hayatını kaybetmişti. Yaşanan olayların ardından bugün adli tıp merkezine gelen Galatasaray’ın 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak, olaylar ile ilgili bilgi aldı. Adli tıp merkezinin çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Albayrak, “Kızılyıldız Kulübü bizden 70 kişilik bilet talebinde bulundu. Galatasaray olarak biz 70 kişilik bileti kendilerine tahsil ettik. Polis kayıtlarında ve bizdeki kayıtlarda görülen raporlar da var. 400 kişilik bir grup otobüsle geliyorlar. Polisin görmemesi için otobüsleri kalenin dışında bir yere koyuyorlar. Raylı sistemlerle gelen vatandaşlarla beraber stada doğru geliyorlar. Maçın başlamasına 2 saat daha varken, tamamen salonun dışında olaylar oluyor” dedi.

“ERGİN ATAMAN’IN ARACINA DA SALDIRILDI”
Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman’ın aracına da bazı cisimlerin atıldığını ifade eden Albayrak, “Hocamızı tanıyıp tanımadıklarını iddia edemem ama onun arabasını da bazı cisimler atılıyor. Bunların hepsi çok üzücü. 25 yaşındaki Marko Ivkovic isimli genç bir arkadaşımız hayatını kaybetti” dedi.

“GALATASARAY TARAFTARLARI OLAYLARA KARIŞMADI”
Sarı-kırmızılı taraftarların olaya karışıp karışmadığı ile ilgili soruya ise Albayrak, “Galatasaray taraftarı hiçbir şekilde olaylara karışmadı. Her ne olursa olsun böyle bir olayın olması üzücü bir olay. Ben burada kendi taraftarlarımızın karışmamasından dolayı acımız biraz hafifledi. Ne olursa olsun bir insan hayatını kaybetti. Kızılyıldız camiasına oradaki insanlara baş sağlığı diliyorum. Şu anda kamera kayıtlarında da bizim taraftarlarımızın hiç biri olay yerinde de yok. Tamamen kendi taraftarları arasında çıkmış. Ne sebepten olduğu ileride çıkacak” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN AMBULANS UÇAĞI İLE GÖNDERMEK İSTEDİK AMA ULUSLARARASI BAZI NEDENLERDEN DOLAYI SAKINCALI GÖRÜLDÜ”
Olayları devlet nezninde de konuştuklarını belirten Albayrak, “Cenazenin hazırlanması biz onu ülke olarak Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Adalet Bakanımızın çabası ile ambulans uçağı ile göndermek istedik ama uluslararası bazı nedenlerden dolayı sakınca oldu. Şu anda cenaze hazır. Defin işlemleri hazır oldu. Bilmediğimiz bir sürü şeyler var. Nüfustan da belirli evraklar çıkarmak gerekiyormuş. Onlarda temin edildi. Şu anda hazır ülkesine gönderilmek üzere” dedi.

“OTOBÜSLERİNİ PARK EDİP SALONA YÜRÜMEK İSTEMİŞLER”
Basın mensuplarını ölen vatandaşın ülkeye girişinde de bazı sorunlar yaşandığını ile ilgili soruya ise Albayrak, “Onlar emniyet yetkililerin açıklayacağı bir şey. Şunu da üstüne basa basa söylemek istiyorum. İki ülkenin mesajları var. Bizim emniyet teşkilatımız Sırbistan polis şefleri ile görüştüğünde Sultanahmet’te buluşulmasını kararlaştırmışlar. Geniş çaplı bir polis ekibi onları beklemiş. Yazışmalarda da bu mevcuttur. Maalesef Sırbistan polisi vatandaşlarını Sultanahmet meydanına götürmemiş bunlar kendileri otobüsleri bir yere park edip birden salona yürümek istemiştir. Tamamen salonun dışında maçın başlamasına 2 saat kala bu olay meydana gelmiştir” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<