Dünyaca ünlü yıldızların tercihi Türkiye

Son yıllarda dünya sporunun önde gelen organizasyonlarına ev sahipliği yapan Türkiye, dünyanın yıldız sporcularının da uğrak yeri oldu. Kendi branşlarında kazandıkları sportif başarılarıyla dünyada milyonlarca sporseverin gönlünde taht...

06 Mart 2015 Cuma 10:45
Dünyaca ünlü yıldızların tercihi Türkiye
Son yıllarda dünya sporunun önde gelen organizasyonlarına ev sahipliği yapan Türkiye, dünyanın yıldız sporcularının da uğrak yeri oldu.
Kendi branşlarında kazandıkları sportif başarılarıyla dünyada milyonlarca sporseverin gönlünde taht kuran efsane sporcular, ülkemizde düzenlenen organizasyonlar sayesinde sık sık Türkiye’ye geliyor. Son olarak TEB BNP Paribas İstanbul Açık Turnuvası’nda yer alacağı açıklanan İsviçreli efsane isim Roger Federer’le birlikte, Türkiye’ye gelen süper yıldızlara bir yenisi daha eklendi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin son yıllarda dünya sporunun en önemli organizasyonlarına ev sahipliğini yaptığını ve bu organizasyonlar neticesinde sporseverlerin, dünyaca ünlü isimleri Türkiye’de izlediğini söyledi.
Organizasyonlarla birlikte Türkiye’nin ne kadar önemli bir spor ülkesi olduğunun tüm dünya tarafından kabul gördüğünü kaydeden Bakan Kılıç, "Futboldan basketbola, atletizmden tenise kadar birçok farklı organizasyonda dünyanın en iyileri ülkemize geliyor. Başarılarıyla dünya sporunun bir numarası haline gelen isimlerin Türkiye’ye gelmesi, ülkemizin spordaki marka değerine de büyük katkı sağlıyor" dedi.
Türkiye’nin tesisleşme hamlesiyle birlikte organizasyon tecrübesini de katlayarak arttırdığına dikkat çeken Kılıç, "Ülkemizin ilerleyen yıllarda da birçok önemli organizasyona ev sahipliği yaparak dünya sporunun cazibe merkezi haline geleceğine inancım tam" diye konuştu.

GOLFÜN KALBİ TİGER WOODS’LA ANTALYA’DA ATTI
Son 10 yıldaki büyük organizasyonlar sayesinde Türkiye’ye gelen efsane sporcuların bazıları ise şöyle:
Dünyaca ünlü golf yıldızı Tiger Woods, Türkiye’de bugüne kadar iki organizasyona katıldı. İlk olarak 2012’de Turkish Airlines World Golf Final Turnuvası’nda yer alan Woods, 2013 yılında ise dünyanın en iyi golfcülerinin bir araya geldiği Turkish Airlines Open’da mücadele etti.
Ünlü golfcü o tarihlerde Boğaziçi köprüsü üzerinde gerçekleştirdiği tarihi vuruşla gündeme geldi. Dünyanın 1 numarası, golf sopasını iki kıtayı birleştiren köprü üzerinde Asya’dan Avrupa’ya sallayarak tarihi bir vuruş gerçekleştirdi. Avrupa’dan Asya’ya geçiş yönü trafiğe kapatılan köprü üzerinde oluşturulan özel alanda düzenlenen gösteriyi, ulusal ve uluslararası çok sayıda medya kuruluşu canlı yayınlarla aktardı. Woods’un tarihi vuruşunu, Telegraph, New York Post, USA Today gibi ünlü gazeteler manşetlerine taşımıştı.

İSTANBUL’DA EN İYİ KADIN TENİSÇİLERİN MÜCADELESİNDE SERENA WİLLİAMS FARKI
Kadınlar tenisinin yaşayan efsanelerinden ABD’li Serena Williams, 2011-2013 yılları arasında düzenlenen TEB BNP Paribas WTA Championships kapsamında İstanbul’da mücadele etti.
WTA Dünya sıralamasının 1 numarası olan ABD’li raket, 2012 ve 2013’de turnuvanın şampiyonu oldu. Kariyeri boyunca teklerde toplam 19 ’Grand Slam’ şampiyonluğu bulunan Williams 2000, 2004 ve 2008 olimpiyatlarında çiftlerde, 2012 Olimpiyatlarında ise teklerde altın madalya kazandı. İstanbul’un ev sahipliğinde dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisinin mücadele ettiği turnuvada, Maria Sharapova, Victoria Azarenka ve Caroline Wozniacki gibi önemli isimleri, ekranları başında milyonlarca tenissever takip etti.

KEVİN DURANT DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU SEVİNCİNİ İSTANBUL’DA YAŞADI
ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) ve Dünya basketbolunun son dönemdeki en elit oyuncularından olan Kevin Durant, kariyerinin unutulmaz başarılarından birini İstanbul’da kazandı.
Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda ülkesi ABD ile şampiyonluğa ulaşan yıldız basketbolcu, organizasyonun da en değerli oyuncusu (MVP) seçilmişti.
Yıldız basketbolcu son olarak NBA Global İstanbul 2013 organizasyonu kapsamında Türkiye’ye geldi. Fenerbahçe Ülker ile Durant’ın forma giydiği Oklahoma City Thunder arasında oynanan karşılaşma, basketbolseverler arasında büyük ilgi uyandırmıştı. 26 yaşındaki yıldız basketbolcu, NBA’de 2013-2014 sezonunun MVP’si seçildi.

FORMULA 1’İN YAŞAYAN EFSANESİ MİCHAEL SCHUMACHER’DEN İSTANBUL ÇIKARMASI
Formula 1’in yaşayan efsanelerinden olan Alman pilot Michael Schumacher, 2005-2011 yılları arasında İstanbul Park’ta yapılan yarışlarda birçok kez mücadele etti. Alman pilot İstanbul’da 2006’daki yarışta üçüncülüğü elde eden isim oldu. Schumacher, 1994 ve 1995 yıllarında F1 şampiyonu olurken, 2000-2004 yılları arasında ise üst üste 5 kez bu büyük başarıyı tekrarladı ve adını unutulmazlar arasına yazdırdı.

RYAN LOCHTE DÜNYA REKORLARINI İSTANBUL’DA KIRDI
Yüzme dünyasının son yıllardaki en büyük süper yıldızlarından olan Ryan Lochte, İstanbul’da düzenlenen 2012 FINA Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası’na damga vuran isim oldu. Şampiyonada kırılan iki dünya rekorunun da sahibi olan ABD’li yüzücü, Türkiye’den 8 madalya ile (6 altın, 1 bronz ve 1 gümüş) ayrıldı. Yüzmenin en popüler isimlerinden Lochte’un madalya koleksiyonunda 5 altın 3 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 11 Olimpiyat madalyası yer alıyor.

SEBASTİEN LOEB FARKINI TÜRKİYE’DE DE GÖSTERDİ
Ralli dünyasının yaşayan efsanesi olarak gösterilen Sebastien Loeb, Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) Türkiye etabında Antalya ve İstanbul’da mücadele etti. Ünlü Fransız pilot, şampiyonanın Antalya etabını 2004 ve 2005, İstanbul etabını ise 2010 yılında kazanmayı başardı. Efsane pilot, Antalya etabını zaferle tamamladığı 2004 sezonu sonunda şampiyonluğa da uzandı. Loeb, 9 kez üst üste kazanacağı şampiyonlukların ilkine de o tarihte imza atmış oldu.

YELENA ISİNBAYEVA TÜRKİYE’DE UNUTULMAZLAR ARASINA GİRDİ
İki kez olimpiyat şampiyonu olan, sırıkla yüksek atlama efsanesi Rus Yelena Isinbayeva, 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda sporseverlerle bir araya geldi. İsinbayeva, İstanbul’daki şampiyonada 4.80’lik atlayışıyla altın madalyanın sahibi olmuştu. Kariyeri boyunca 28 kez dünya rekoru kıran efsane atlet, 2004 Atina ve 2008 Pekin’de altın, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda ise bronz madalya kazandı. Isinbayeva’nın madalya koleksiyonunda 3 de dünya şampiyonluğu bulunuyor.

KADIN BASKETBOLUNUN YÜKSELEN DEĞERİ MAYA MOORE İÇİN TÜRKİYE’NİN ANLAMI BİR BAŞKA
Kadınlarda dünya basketbolunun son dönemdeki en parlak isimlerinden Maya Moore, 2014 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda gösterdiği üst düzey performansla ülkesini şampiyonluğa taşıdı.
İstanbul ve Ankara’da düzenlenen şampiyonada MVP ödülünü kazanan ABD’li yıldız, gelecek yıllarda da adından sıkça söz ettireceğe benziyor. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan ABD Milli Takımı’nda da önemli görevler üstlenen Moore, Amerikan Ulusal Kadınlar Basketbol Ligi’nde (WNBA) geçen sezonun MVP’si seçildi.

STEVEN GERRARD, KARİYERİNİN EN UNUTULMAZ HİKAYESİNİ ATATÜRK OLİMPİYAT STADI’NDA YAŞADI
İngiliz ve dünya futbolunun en önemli yıldızlarından olan Steven Gerrard, İstanbul’da düzenlenen 2005 UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde kariyerinin en unutulmaz anlarını yaşadı.
Dünya üzerinde milyonlarca futbolseverin ekranları başında takip ettiği karşılaşma, hikayesiyle futbol tarihinin unutulmazları arasına girdi. Avrupa’nın en önemli kupasını kaldırmak için İtalyan ekibi AC Milan ile karşılaşan Liverpool, ilk yarısını 3-0 geride tamamladığı karşılaşmada, ikinci yarıda bulduğu 3 golle maçı uzatmalara taşıdı. Uzatma dakikalarının ardından penaltı atışlarına geçilen karşılaşmada Gerrard’lı Liverpool, rakibini mağlup etmeyi başardı ve tarihi maçta kupayı müzesine götüren taraf oldu. Dünyaca ünlü futbolcu bu sonuçla kariyerinin en unutulmaz başarısına imza attı.

"DOKTOR" VALENTİNO ROSSİ İSTANBUL’DA PODYUMA ÇIKTI
MotoGP dünyasının rekorlarla ve unutulmaz başarılarla özdeşleşen ismi Valentino Rossi, Türkiye’de 2005-2007 yılları arasında yarıştı. MotoGP kariyeri boyunca bugüne kadar büyük zaferlere imza atan Rossi, 2005 yılındaki Türkiye Grand Prix’inde İstanbul’daki yarışı ikinci sırada tamamladı. İtalyan pilot, bu derecesiyle podyuma çıkma başarısı gösterdi.
"Doktor" lakaplı efsanevi pilot, MotoGP/500cc kariyeri boyunca toplam 82 yarış kazanma başarısı göstererek ulaşılması zor bir rekora imza attı. 500cc kategorisinde 7 kez şampiyonluk ipini göğüsleyen İtalyan pilot, bu başarısıyla tarihe geçti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<