Engelliler üzerinden Rant Devşiren Başkan

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun (TBESF), "ödenek sıkıntısı" nedeniyle faaliyetleri durdurma kararı aldığını duyurmasına ilişkin detaylar netleşti.Federasyonun aldığı kararda ödenek sıkıntısının bahane olduğu ortaya...

28 Ocak 2015 Çarşamba 19:39
Engelliler üzerinden Rant Devşiren Başkan
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun (TBESF), "ödenek sıkıntısı" nedeniyle faaliyetleri durdurma kararı aldığını duyurmasına ilişkin detaylar netleşti.
Federasyonun aldığı kararda ödenek sıkıntısının bahane olduğu ortaya çıktı.
TBESF’ye 2013 yılı için 4 milyon TL bütçe verilmişti. Federasyon geçen yıl için 4.5 milyon TL bütçe istedi, bunun üzerine Spor Genel Müdürlüğü (SGM) federasyona 4 milyon 100 bin TL ödedi.
Alınan bilgiye göre, TBESF Başkanı Demirhan Şerefhan yetkililere, "Ben bütçeyi yanlış hesapladım" diyerek, SGM’den 3 milyon TL daha istiyorum" dedi. SGM, söz konusu talebin üzerine 22 Ağustos 2014 tarihinde 1.5 milyon TL’yi proje karşılığında ödemeyi kabul etti. Sonrasında genel müdürlük, bu meblağın 750 bin TL’sini federasyona ödedi. Federasyona kongre öncesinde 4 milyon 850 bin TL verildi. Geriye kalan para ise belirli bir takvime göre ödeniyor.

ENGELLİ SANDALYESİ ÜRETEN FİRMANIN TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ
Şerefhan, aynı zamanda engelli sandalyesi ticareti yapıyor. 2009’da tekerlekli sandalye markası RGK’nin Türkiye distribütörü olan Şerefhan, 2012’de başkan olunca ticari faaliyetlerini eşi ve akrabalarına devretti. Ankara Antares AVM’de bulunan işletme Şerefhan ve eşi tarafından yönetiliyor. Sadece geçen yıl federasyonca dağıtılan 186 tekerlekli sandalyenin tamamı bu şirketten temin edildi. Şerefhan, federasyon başkanı kimliğini kullanarak, tekerlekli sandalye ticaretinde tekel konuma yükseldi. Valiliklerin ihalelerinde de bu şirket söz sahibi olmaya çalıştı.

TBESF ESKİ BAŞKANI MUSTAFA GÜLPINAR’DAN İNANILMAZ İDDİALAR
TBESF eski Başkanı Mustafa Gülpınar’ın Demirhan Şerefhan ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gülpınar, Şerefhan yönetimindeki yeni TBESF’ye yönelik, "Federasyon seyahat acentesi gibi yönetiliyor. Engelli sporuna çok büyük zarar verildi. 1 yıldır parasını alamayan sporcu ve hakemler var. Bu nedenle birçok müsabaka gerçekleşemedi. Devletin ve sponsorların paralarının nereye harcandığı bilinmiyor. 2.5 milyon TL borç bulunmakta. Ödenemeyen borç miktarı çok daha büyük. Mevcut başkan tekerlekli sandalye ticareti yapıyor. Bu sandalyelerin tanesi 18 bin TL. Bize göre bu durum etik dışıdır. Büyük paralar batırıldı. Nereye gitti, acaba seyahatlerde mi harcandı?" ifadelerini kullandı.

"ŞİKAYET EDEN DİSİPLİNE GİDİYOR" İDDİASI
Federasyonun uygulamalarını sosyal medya üzerinden şikayet eden sporcuların ise disipline sevk edildiği iddia ediliyor.
O sporcular arasında yer aldığı iddia edilen ve bu yüzden maaşının kesildiğini belirten Cavit Torun, yönetime şu sözlerle yüklendi:
"Federasyona savunmamdır. Tekerlekli sandalye ticareti yapmıyorum. Ayrıca 3 milyon liralık borçlanmayı da ben yapmadım. Camia yönetiminizi ibra etmedi. Borç batağına sürdüğünüz federasyonumuza artık zarar vermeyin."
Ancak engelli sporcu Torun, bu sözleri üzerine üçüncü kez disipline gönderildi.

MALZEME DESTEĞİNİ BAKANLIK KARŞILIYOR
Öte yandan Meksika’nın Culican şehrinde düzenlenen Dünya Ampute Futbol Şampiyonası’nda üçüncü olan Ampute Futbol Milli Takımı’nın malzeme desteğinin büyük bölümünü Gençlik ve Spor Bakanlığı üstlendi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<