“Eto’o’nun transferi Demba Ba yüzünden geçikti”

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’un 2014 yılı Olağan Genel Kurulu, Antalya Kültür Merkezi Perge Salonunda gerçekleştirildi. Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, 2018 yılında St. Petersburg’ta düzenlenecek olan FIFA Dünya...

03 Temmuz 2015 Cuma 21:12
“Eto’o’nun transferi Demba Ba yüzünden geçikti”
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’un 2014 yılı Olağan Genel Kurulu, Antalya Kültür Merkezi Perge Salonunda gerçekleştirildi. Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, 2018 yılında St. Petersburg’ta düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası kura çekimine Türkiye’den ilk defa yeni transfer edilen Eto’o ile birlikte kendisinin de davet edildiğini söyledi.
Olağan genel kurul’da yönetim kuruluna yeni katılan 9 yeni üye oy birliği ile kabul edildi.

VAKIF BAŞKANINDAN GENCER’E ELEŞTİRİ
Vakıf Başkanı Ali Yılmaz, Antalyaspor yönetimini 2015 yılının mali noktasında uyararak, “2015 yılı bir ay içinde mali anlamda kontrolünü kaybetti. Antalyaspor yetkisiz menajere teslim edildi. Stadın olmayan geliri harcanmaya başlandı. Diploması olmayan Yusuf Şimşekle anlaşıldı. 1 sezonda 3 hoca değiştiren Antalyaspor, 3 yıl Yusuf hocaya nasıl sabredecek. Şimşek ile 4,5 milyon garanti kontrat yapılmış. Olası ayrılıkta Samet Aybaba gibi Şimşek’e de para ödenecek mi? Dış transferde malum menajer aracılığı ile ilgili hangi futbolcular geldi. Menajerlere son bir ayda 4,5 milyon para verdiği konuşuluyor. Bunların açıklanmasını istiyoruz” diye konuştu.

"ETO’O VE RONALDİNHO GELİŞMELERİ BÜYÜK REKLAM"
Eto’o transferi ve Ronaldinho gelişmeleri ile Antalyaspor’un büyük reklamının yapıldığını ve bu noktada Başkan Gencer’e teşekkürler eden Yılmaz, “Bu futbolcuların menajerlerine ayrılan kaynakların somut olarak gösterilmesini istiyoruz. Giderlerin sponsorlar tarafından karşılanacağının takipçisiyiz. Aksi durum Antalyaspor’a facia olur” dedi.

GENCER: “YENİ STADYUMUN KOLTUKLARI SABİT OLACAK”
Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ise, ithamlara cevap vereceğini söyleyerek, “Stadyumun koltukları katlanır değil sabit koltuk olacak. Passolig sorunları var. Bakanlığın yapması gerekiyor. Onlarda topu TFF’ye atıyor. Federasyon ve bakanlık arasında koşturuyoruz. Sahanın zemininin 15 Ağustos’a yetişmesi için döşeme çim yapacağız. Büyükşehir’e teklif ettik. Üniversite stadyumundaki zemin gibi bir zemin yeni stat da olacak” dedi.

“SAMET AYBABA KULÜBE İCRA GETİRMEMİŞTİR”
Geçen yıl seçimli kurula gittiklerini ve ligden düşünce istifa ettiklerini ifade eden başkan Gültekin Gencer, “Görev benden önce Vakıf Başkanı Ali Yılmaz’a teklif edildi. Kimse göreve talip olmamıştı. Samet Aybaba Antalyaspor’a icra getirmemiştir. Zaten sözleşmesinin bitmesine iki ay vardı. Hocaların hiçbir mukavelesinde tazminat maddesi yoktur. Ben bu göreve aday olmadım. Biz koltuk meraklısı değiliz. Genel kurul bizi 3 yıllığına getirdi. Görevimizin bitmesine 2 yıl var. Vakıfta genel kurula gidilmiyor. Zaman gelip geçse bile. Her zaman kurula gideriz” şeklinde konuştu.
Yönetime geldiklerinde total olarak 450 bin lira galibiyet primlerinin olduğunu da ifade eden Antalyaspor Başkanı Gencer, göreve geldikten sonra kendilerinin limit olarak 256 bin TL prim verdiklerini söyledi. Başkan Gültekin Gencer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Total 450 bin TL galibiyet primi vardı. Bizim limitimiz 256 bin liraydı. Onun dışındaki primler yönetim tarafından verildi. Katlanan primler de yönetim kurulu içinden toplandı. Muhasebeden kayıtlara bakabilirsiniz. İthamda bulunurken çok rencide etmemek gerekir. Bu kulübün tarihinde 75 bin TL alan menajerleri gördük. Şimdiki genel menajer Cem Deda’nın aldığı 2 bin 500 TL maaştır. 2 yıl önceki personel maaşı 300 binken, bugün 173 bin TL’dir. Çok personel çok iş değil, az personel çok işe gittik.”

“ETO’O’NUN TRANSFERİ DEMBA BA YÜZÜNDEN GEÇİKTİ”
Hesaplarında icra olmadığını dile getiren başkan Gencer, Eto’o transferinin uzamasının nedeni olarak ise Demba Ba’nın Türkiye’de bazı kulüplerde ödeme sıkıntısı olduğunu söylemesi olarak belirtti. Gencer, “Biz tarihin borçları ile ilgileniyoruz. 21 milyon dolar borçla kulübü almışız. 18 milyon dolarla devam ediyoruz. N’djock dışında tescillenmiş borcumuz yoktur. Enoh, menajerleri aracılığı ile aradı Antalyaspor’a gelmek istiyor. Tüm alacaklarının da silinmesini istiyor. Transferler eleştiriliyor. Eto’o bir tarihtir. Bundan sonra şehrin tanıtım A.Ş’si hariç 50 milyon para harcasa böyle bir reklam yapamaz. 1 liralık teminat mektubu dahi istemedik. 1 lira tazminat maddesi yok. Eto’o Milan’da sözleşme yapmak istedi sağlık kontrolünden geçmek istedi. Biz Türkiye’de yapmak istedik, anlaşması sağlık kontrolünde. Eto’o Antalya’ya teminatsız geldi. Eto’o transferinin uzamasının sebebi birincisi Beşiktaş’tan geçtiğimiz günlerde ayrılan Demba Ba. Türkiye’de kulüplerin belli para ödemesinde sıkıntıdan dolayı temkinde bulunması nedeniyle gecikti. Antalya’ya Eto’o’yu hiçbir teminatsız olarak getirmesini bildik. Şampiyon olan takımdan bir oyuncu satmadan 5 önemli transfer yaptık. Eto’o transferinde takımdaki diğer futbolculardan farklı bir uygulama varsa istifa etmeye razıyım. 20 bin seyirci ortalaması ile oynamayı istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ETO’O İLE DÜNYA KUPASI KURA ÇEKİMİNE GİDİYORUZ”
Antalyaspor’un kapalı olan stadyumun altını 14 bin metrekarelik iş merkezine dönüştürmek için çalıştıklarını da belirten başkan Gültekin Gencer, “Bu stat örnek oldu. Biz ticaretle değil, futbolla ilgilenmek istiyoruz. Bu çarşıyı kim işletirse işletsin. Dün en duygulu günlerimden biriydi. Şenes Erzik arayarak beni tebrik etti. Eto’o transferinden dolayı FIFA başkanının tebrik ettiğini söyledi. Başkanı müsaade ederse Eto’o’yu 2018 yılında Rusya’nın St. Petersburg şehrinde yapılacak olan Dünya Kupası kura çekimine davet ettiklerini söyledi. Eto’o ile benim eleme grupları kura çekimine katılmamızı istedi. Her yıl bir futbolcu seçiyorlar. Bu yıl Eto’o’yu seçmişler. Tarihte bu gurur Türk takımı olarak sadece Antalyaspor’a verildi. Bu kurayı 3 milyar insan izleyecek. Ve Antalyasporlu Samuel Eto’o diyecek. Şener Erzik ile yerimizi alacağımızı söyledik” dedi.

“YÖNETİMLE KONUŞTUKTAN SONRA SEÇİMLİ GENEL KURUL KARARI ALABİLİRİZ”
Yönetim kurulunu toplayarak görüşlerini alacağını ve buna göre seçimli genel kurul kararı alabileceklerini ifade eden Antalyaspor Kulüp Başkanı Gencer, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Pazartesi günü yönetim kurulunu topluyorum. Bu kadar güzel şeyler yapılıyor. El ele verelim büyük işler yapalım. Altından kalkılmayacak şeyler değil. Antalyaspor ismini, stat ismini 10 milyona konuşuyoruz. 2 anlaşma yapılıyorsa 200 milyon dolarlık anlaşma konuşuyoruz. 1 ay içinde seçimli genel kurul yapmayı taahhüt ediyorum.”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<