Fenerbahçe moral arıyor

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında deplasmanda Torku Konyaspor oynayacağı maçtan galibiyetle ayrılıp Galatasaray derbisi öncesi moral bulmak istiyor. Geçtiğimiz hafta sahasında Akhisar Belediyespor’a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe,...

28 Şubat 2015 Cumartesi 13:43
Fenerbahçe moral arıyor
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında deplasmanda Torku Konyaspor oynayacağı maçtan galibiyetle ayrılıp Galatasaray derbisi öncesi moral bulmak istiyor.
Geçtiğimiz hafta sahasında Akhisar Belediyespor’a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında bugün deplasmanda Torku Konyaspor yenip, Galatasaray derbisi öncesi moral arıyor.

TORKU KONYASPOR İLE 28. RANDEVU
Fenerbahçe ile Torku Konyaspor, Süper ligde yarın 28. kez karşı karşıya gelecek. Süper Lig’de ilk kez 1988-89 sezonunda mücadele etmeye başlayan Torku Konyaspor, sarı-lacivertli ile toplamda 27 maçta karşılaştı ve sadece 2 kez galip gelebildi.
Fenerbahçe, rakibiyle yaptığı 27 lig maçından 25’ini kazandı. Sarı-lacivertli ekip, rakibine karşı ilk mağlubiyetini 2004-2005 sezonunda şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından aldı. Son hafta mücadelesinde rakibine deplasmanda 4-2 yenilen Fenerbahçe, geçen sezon, bu sefer ilk haftada yine dış sahada 2-0 öne geçtiği karşılaşmada 3-2’lik yenilgi aldı.
Fenerbahçe’nin ligdeki toplam 85 golüne, Konyaspor 30 golle yanıt verebildi. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan maçı Fenerbahçe 2-1 kazandı.
İki takım, Süper Lig’de, Konya’da 13 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, deplasmandaki 11 maçı kazanırken, 2’sini kaybetti. Sarı-lacivertliler, Konya’da 39 gol attı, kalesinde 19 gol gördü. Fenerbahçe, Torku Konyaspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 2005-2006 sezonunda İstanbul’da 5-0’lık sonuçla aldı. Torku Konyaspor ise Fenerbahçe karşısındaki iki galibiyetini 4-2 ve 3-2’lik sonuçlarla elde etti.

FENERBAHÇE’DE 4 EKSİK VAR
Galatasaray derbisi öncesinde Fenerbahçe’de Dirk Kuyt, Raul Meireles, Egemen Korkmaz, Michal Kadlec ve Hasan Ali Kaldırım kart sınırında buluyor. Bu futbolcular Torku Konyaspor karşısında sarı kart görmesi durumunda derbi maçta forma giyemeyecek.
Fenerbahçe’de Torku Konyaspor maçında 4 eksik var. Sarı-lacivertlilerde cezalı olan Volkan Demirel ve Caner Erkin, sakatlıkları devam eden Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım, Torku Konyaspor’da forma giyemeyecek.
Ev sahibi Torku Konyaspor’da ise cezalı veya sakat oyuncu bulunmuyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<