banner359

Abd’de Türk Firmalarını üzen Karar

ABD Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Türk demir çelik üreticilerinin Amerika’da fiyat kırdığı yönündeki iddialar sonrası Türk firmalarına anti-damping vergisinin uygulanması konusunda ön karar aldı. Türkiye’nin ihraç ettiği inşaat...

10 Eylül 2014 Çarşamba 10:21
Abd’de Türk Firmalarını üzen Karar
ABD Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Türk demir çelik üreticilerinin Amerika’da fiyat kırdığı yönündeki iddialar sonrası Türk firmalarına anti-damping vergisinin uygulanması konusunda ön karar aldı.
Türkiye’nin ihraç ettiği inşaat demirine yüzde 2,6’ya kadar vergi uygulanabileceği Nisan ayında açıklanmıştı. Karar sonrası sanayi sektörü ise duruma tepki gösterdi. ABD’li yetkililer Ticaret Bakanlığı’nın kararının şok etkisi oluşturduğunu kaydederken vergilerin sanayi sektörünü olumsuz etkileyeceğini dile getirdi. ABD Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Türkiye’nin yanı sıra Meksika’ya uygulanan vergi oranının da yükseltildiğini duyurdu. Kararda Meksika’ya uygulanan verginin yüzde 66,7’ye yükseltildiği ifade edildi.
ABD Gümrük ve Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz Nisan ayında Türkiye ve Meksika’ya anti-damping vergisi uygulayabileceğini duyurmuştu. Bakanlık yetkilileri alınan kararla birlikte Türk ve Meksikalı üreticilerden vergi talep edeceklerini ifade etmişti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<