banner359

Müjdeyi Adalet Bakanı Verdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Hakim ve savcıların maaşlarında iyileştirme yapıyoruz. Seyyanen bin 155 TL maaşlara bir zam yapılmaktadır” dedi.Adalet Bakanı Bozdağ, gazetecilerle Hakim Evi’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı...

09 Eylül 2014 Salı 11:40
Müjdeyi Adalet Bakanı Verdi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Hakim ve savcıların maaşlarında iyileştirme yapıyoruz. Seyyanen bin 155 TL maaşlara bir zam yapılmaktadır” dedi.
Adalet Bakanı Bozdağ, gazetecilerle Hakim Evi’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Bozdağ, yargı muhabirleriyle kahvaltı yapıldığını belirterek, “Kahvaltı vesilesiyle de yargının sorunlarına ilişkin ve yargı görevi yapanların taleplerine ilişkin basın mensuplarımızın sorduğu sorulara cevap verdik. Yaptığımız çalışmaları paylaştık” diye konuştu. Paylaşılan çalışmanın yargı görevi yapan hakim ve savcıları ilgilendiren bir dizi yasal düzenlemeyi duyurmak amacını taşıdığını kaydederek, şunları söyledi:
“Hakim ve savcıların maaşlarında iyileştirme yapıyoruz. Seyyanen bin 155 TL maaşlara bir zam yapılmaktadır. Tabi bu düşük maaş alan hakim ve savcılara daha yüksek oranda yansıyor. Yüksek maaş alanlara ise daha düşük oranda yansımaktadır. Ayrıca sicil affına ilişkin düzenlemeler yer almaktadır. Uyarma, kınama, kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarının doğrudan affını öngören öte yandan yer değiştirme cezası içinde HSYK Genel Kuruluna yeniden inceleme de bulunma hakkı getiren bir düzenleme yer almaktadır. Öte yandan Asliye Ceza Mahkemelerinde 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren Cumhuriyet Savcıları duruşmaya çıkmaktadır. Hem başsavcılarımızın hem de Cumhuriyet savcılarımızın bu konuda yoğun talepleri oldu. Duruşmaya çıkmadan soruşturmanın etkin yürütülmesi için görevlerini yapmak istediklerini bakanlığımıza ilettiler. Yapacağımız bir düzenlemeyle de 2019 yılının 1 Eylül tarihine kadar Asliye Ceza Mahkemeleri de savcıların duruşmalara çıkmamalarına imkan sağlayan geçici bir düzenleme de yer almaktadır.”

“EKİM AYI İÇERİSİNDE DE GENEL KURULDA VE KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLEREK YASALAŞTIRILACAKTIR”
Hakim ve savcıların silah taşıma hakkına sahip olduklarını hatırlatan Bozdağ, “Ovacık’ta bir Cumhuriyet Savcımızın şehit edilmesi üzerine dönemin Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanlığı ile de görüşmek suretiyle hakim ve savcılarımızın silah edinmelerine imkan veren bir adım atıldı. İdari bir tasarrufla bu yapıldı. Getirdiğimiz bir düzenleme ile hakim ve savcılar emniyet mensuplarının silah edindiği usulde silah satın alma ve silah edinme imkanı onlara da getirilmektedir. Ayrıca idari yargı da görev yapan hakim ve savcılarımız ile Danıştay üyelerimiz arasında Hukuk Fakültesi mezunu olmayanlar var. Hukuk Fakültesi mezunu olmayan idari yargı hakim ve savcılarına sınavsız Hukuk Fakültelerini okuma imkanı getiren bir adım atıyoruz. 5 yıl fiilen hakim ve savcılık yapan ama Hukuk Fakültesi mezunu olmayan idari yargı mensupları sınavsız Hukuk Fakültesinde okuma imkanı elde edeceklerdir. Yarın bu teklif olarak TBMM’ye sunulacak. Ekim ayı içerisinde de Genel Kurulda ve Komisyonda görüşülerek yasalaştırılacaktır. Meclis ayın 14’ünde toplanacak Kurban Bayramından sonra ondan sonrada Adalet Komisyonu ve Genel Kurulda bu teklifin görüşmeleri yapılarak yasalaştırılacaktır. Hem maaş zammı, hem sicil affı, hem Hukuk Fakültelerinde idari yargıda görev yapan sınavsız okuma hakkının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

GÜLEN’İN İADESİ
Bekir Bozdağ, ABD’de bulunan Fethullah Gülen’le ilgili de değerlendirmede bulundu. Gülen’in iadesiyle ilgili MİT ve CIA’in ortak çalışma yürüteceğini kaydeden Bozdağ, Türk yargısının "Fethullah Gülen yargısı" gibi isimlendirilmesine asla müsaade etmeyeceklerini ifade etti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<