banner359

Gemlik’te Motokros Heyecanı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde motokros heyecanı yaşanacak.Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun Gemlik Belediyesinin destek ve ev sahipliğinde tertipleyeceği ‘Türkiye Motokros Şampiyonası 4. Ayak Yarışları’ Şahintepe Parkuru’nda yapılacak....

28 Temmuz 2015 Salı 12:25
Gemlik’te Motokros Heyecanı
Bursa’nın Gemlik ilçesinde motokros heyecanı yaşanacak.
Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun Gemlik Belediyesinin destek ve ev sahipliğinde tertipleyeceği ‘Türkiye Motokros Şampiyonası 4. Ayak Yarışları’ Şahintepe Parkuru’nda yapılacak. Gemlik ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yaklaşık iki yıl önce ulusal ve uluslararası şampiyonalara hazır hale getiren ve Avrupalı gözlemcilerin de tam puan verdiği Şahintepe Parkuru, bir buçuk yıl içinde 4. büyük organizasyona ev sahipliği yapmış olacak. Spor Toto Genel Müdürlüğünün de katkı verdiği organizasyon 8 Ağustos Cumartesi ve 9 Ağustos Pazar günleri gerçekleşecek. 4. Ayak Motokros Türkiye Şampiyonasında 30 kulüp, yaklaşık 100 sporcu ile mücadele edecek.
Gemlik Şahintepe Parkurunda ilk olarak 2013 yılı Aralık Ayında Türkiye Enduro Şampiyonası finalleri organize edilmişti. 15-16 Kasım 2014 tarihlerinde Türkiye Motokros Şampiyonası finallerinin merkezi olan Şahintepe Parkuru, Nisan 2015 tarihinde yapılan Doğu Avrupa Motokros Şampiyonası ile adını tüm dünyaya duyurmuştu.
Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Organizasyon Komitesi Başkanı Mahmut Akülke, böylesi bir pisti Motosiklet sporlarına kazandıran Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ederek, belediyelerin destekleriyle uluslararası standartlardaki parkurun her geçen gün daha da geliştirildiğine dikkat çekti. 1870 metre uzunluğundaki pistin Türkiye ve Avrupa’nın en iyi yarış merkezlerinden birisi haline geldiğini vurgulayan Akülke, “Şahintepe Parkuru dünya standartlarına kavuştu. Artık burada birçok sporcu yarışlara hazırlanabiliyor. Gemlik motokros sporlarında bir merkez haline dönüşüyor. Bu parkurda yılda iki üç ulusal ve uluslararası organizasyon yapılacak. Federasyonumuz da Gemlik’e büyük önem veriyor. Gemlik 8-9 Ağustos tarihlerinde de bir büyük şampiyonaya ev sahipliği yaparken, bu heyecanın merkezi olmanın gururunu yaşayacaktır. Türkiye’nin en iyi sporcuları Gemlik’e geliyor” dedi.
Büyük organizasyonu daha düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, ilçenin spor merkezi haline geleceğini söyledi. Yılmaz, bütün spor branşlarına yönelik alt yapı ve tesis hamlesinin süreceğini bildirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<