Hedef Futbolun Sorunlarının çözümü

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türk futbolunun önemli sorunlarının olduğunu ve bu sorunların giderilmesi için TFF ile görüşme halinde olduklarını söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve...

22 Ağustos 2014 Cuma 17:33
Hedef Futbolun Sorunlarının çözümü
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türk futbolunun önemli sorunlarının olduğunu ve bu sorunların giderilmesi için TFF ile görüşme halinde olduklarını söyledi.
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Başkan Yardımcısı Mesut Hoşcan, Türkiye Futbol Federasyonu’nu ziyaret etti. Gümüşdağ ve Hoşcan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve TFF Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Demirören ve Gümüşdağ, ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

GÜMÜŞDAĞ: “TÜRK FUTBOLUNUN ÖNCELİKLİ KONULARI VAR”
Başkan Demirören ve TFF Yönetim Kurulu’na teşekkür eden Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, “Futbolun beklemeye tahammülü olmayan öncelikli konuları var. Bu konularda değerlendirmeler yaptık. Gerçekten futbolun önemli sorunları var, bunlara eğileceğiz. Bunlarla ilgili ilk çalışmalara başladık. Önümüzdeki haftalarda bunları sizlerle paylaşacağız. Ligin başladığı ilk hafta bir Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı yapacağız. Sonra da sayın başkana bir davette bulunduk. Kendisi ile de TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı’nda bir toplantı yapacağız” dedi.

“İSTİŞARELERİMİZ DEVAM EDECEK”
Gümüşdağ, herkesin Türk futboluna katkı sağlaması gerektiğini vurgulayarak, “Bu anlamda gerek TFF gerek Kulüpler Birliği Vakfı ve üyelerimiz bu anlamda katkı sağlayacağımızı söyleyebilirim. Önümüzdeki süreçlerde TFF ile çeşitli istişarelerde bulunarak bunları da sizinle paylaşacağız” diye konuştu.
TFF Süper Kupa Finali ile ilgili sorulan bir soru üzerine Gümüşdağ, “İki kulübe de başarılar diliyorum. Centilmenlik içinde geçeceğine inanıyorum” cevabını verdi.
Gümüşdağ, ilerleyen süreçte Kulüpler Birliği Vakfı toplantılarının 18 kulübün tamamının katılımıyla yapılacağını umduğunu da sözlerine ekledi.

DEMİRÖREN: “YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI”
TFF Başkanı Yıldırım Demirören ise bu ay yapılan toplantı ile Kulüpler Birliği Vakfı’nın yeni başkanı olan Gümüşdağ’a hayırlı olsun diyerek, “Kulüpler federasyonla var, federasyon kulüplerimizle var. Yeni sezonda Türkiye’de yeni bir dönem başladı. Yeni Türkiye’de geçmişi unutarak kardeşliğin ön planda olduğu bir dönem başladı. Bizler futbola da bunu yansımasını istiyoruz. ‘Biz’ diye hareket edersek, futbolumuzun marka değeri ve kalitesinin yükseleceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“KULÜPLERİMİZİN MALİ TABLOLARA DAHA DİKKAT ETMESİ LAZIM”
Kendilerinin kulüplerin sorunlarını çözmek için görevde olduğunu dile getiren Demirören, “Kulüplerimizin de kendilerine bakıp, kendi sorunlarını çözmesi lazım. Bugün çok köklü bir Orduspor’un ne kadar sıkıntıda olduğunu hep beraber basından okuduk. Mali tablolara, mali dengelere kulüplerimizin çok daha eğilmesi lazım. Çünkü günlük tedbirlerle uzun vadeli borçlanmalar çok ileri boyutlara gitti. Önümüzdeki sezon UEFA kriterleri de daha detaylı olacak. Bizler de mali kriterlere daha iyi bakacak ve kulüpleri bu yönde yönlendireceğiz. Bunu biz yapmak istemiyoruz. Teklifin de, sistemin de nasıl kurulacağının Kulüpler Birliği’nden gelmesini istiyoruz. Yeni sezonda tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“HERKESE GÖREVLER DÜŞÜYOR”
Demirören, futbolda marka değerinin artması için herkese görev düştüğünü vurgulayarak, “Tabii ki haksızlık varsa tartışılacaktır ama bunu kavga halinde değil, makul bir şekilde çözmek gerekiyor. Bir hakem hatası ile haftayı geçirmek yerine, hatanın kişiler için olduğunu kabullenmeliyiz. Marka değerinin artması için herkesin dikkatli olması gerek. Bugün birçok kulübümüz sponsor bulamıyor. Biraz iğneyi kendimize batırmamız gereken yer burası” açıklamasında bulundu.

“GALATASARAY VE FENERBAHÇE’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa Finali ile ilgili de değerlendirmede bulunan Demirören, şunları söyledi:
“Ben iki kulübe de teşekkür ediyorum, bu maçın gelirlerini Soma’da vefat eden madencilerin ailelerine bağışlayacaklar. Bu kardeşliğin sahaya da tribünlere de yansıması gerekiyor. Pazartesi günü oynanacak maç sadece bir kupa maçı. Bittikten sonra olumlu yönlerini tartışırsak futbolu bir yere getirebiliriz. Fenerbahçe ve Galatasaray bizim için ne kadar önemliyse PTT 1. Lig’deki bir takımımız da önemli.”
Demirören, Passolig ile ilgili sorulan bir soru üzerine, “Yeni bir sistem. Kademe kademe gidecektir. Mutlaka zorlukları var ama bu zorluklar aşılacaktır. Çünkü yapılması gereken bir unsur. Herkes de buna uyacak. Bunun arkasında kesinlikle bir şey aranmaması gerekiyor. Bütün Avrupa’nın uyguladığı bir sistem. Bugün hepimizin rahatsız olduğu taraftarlar belli. Hepimizin rahatsız olduğu o kitlelerden de kurtulmak için e-bilet çok önemli” şeklinde cevap verdi.
Fenerbahçe ile de e-bilet konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirten Demirören, temennilerinin sarı-lacivertli kulübün de sisteme dahil olması yönünde olduğunu söyledi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<