İnegölspor’da Başkan Eşref Güç Dönemi Sona Eriyor

Spor Toto 2. Lig takımlarından İnegölspor’da Kulüp Başkanı Eşref Güç, 24 Mayıs tarihinde yapılacak olağan genel kurul toplantısında başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.İki dönemdir başkanlık görevini sürdüren Eşref Güç...

22 Mayıs 2016 Pazar 14:20
İnegölspor’da Başkan Eşref Güç Dönemi Sona Eriyor
Spor Toto 2. Lig takımlarından İnegölspor’da Kulüp Başkanı Eşref Güç, 24 Mayıs tarihinde yapılacak olağan genel kurul toplantısında başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.
İki dönemdir başkanlık görevini sürdüren Eşref Güç yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz sezon maalesef bir golle PTT 1. Lig’e çıkamadık. Maddi sıkıntımız hiç olmadı. Tabi bunun içinde onursal başkanımızda var, onun verdiği destekte var, İnegöl halkı var, İnegöl taraftarı var. Verdiğimiz sözleri hep yerine getirdik. İnegölspor bildiğiniz gibi ulusal lisans almış sayılı kulüplerden birisidir. Bunda onursal başkanımızın emeği var, benim de emeğim var, yönetim kurulu arkadaşlarımızın emeği var. Sevgi, saygı ve centilmenlik çerçevesinde taraftarımız da emeği var. İnegölspor kim olursa olsun çizgiyi bozmaması lazım. Öncelikle borçsuz kulüp olmasını bilmesi lazım. Mühim olan İnegölspor şampiyon olmasa da, bir daha ki seneye borçsuz devredilmesi lazım. Birinci amaç, hedef bu olması lazım. Finalde 1461 Trabzon’a kaybettik. Ben üst lige çıkacağımızdan emindim ama aksilikler oldu. Uğur’un sakatlanması, Muharrem’in sakatlanması, Raif’in sakat sakat oynaması veya iyi oynamaması gibi bunlar söylenebiliyor. Geriye döndüğünüz zaman, geri hayatta bitmez ama biz hep önümüze bakacağız. Biz elimizden geldiği kadar yapabildik. İkinci dönem Başkanlığımda yeni bir yönetim kurduk. Olağan kongreye gittik. Kongrede 26 kişilik güzel bir yönetim kurduk. Evet medyada da duyulmuştur. İşte Eşref Başkan yönetimle anlaşamıyor. Ben anlamıyorum. Problem bende midir? Başka arkadaşlarda mı? Bir türlü anlamıyorum. Ama ben şuna inanıyorum ki, bir tane İnegölspor var. İnegölspor’u bölmek çok kolay. Ben kendi adıma konuşuyorum, İnegölspor’u bölmemek için bütün hırsımla, bütün arzumla çalıştım. Allah’a şükürler olsun, bu durumlara kadar geldik. Son hafta Eyüp maçında bir golle maalesef play-off’u kaçırdık. Bizim altımızdaki takım play-off’a yükseldi ve Bandırmaspor ile PTT 1. Lig için final oynuyor. Demek ki burada bizim olma şansımız fazlaydı. Hatta bir şey daha söyleyeyim. İçimizde çekişmeler falan diyoruz. Olabilir, her yerde çekişme muhakkak oluyor. Bugün siyasilerde çekişmeler oluyor. İşte kulüplerde de oluyor ama bunu tatlı bir heyecana getirmek çok önemli. Biz bunları yaşadık ama ben müsaade etmemek için elimden geleni yaptım. Mühim olan kulübün yapısıdır. Kulübün yapısını herkesin bilmesi lazım. İnegölspor zor günlere düştükten sonra bu şekilde kalması daha iyi. İnşallah İnegölspor zor günlere düşmeyecek. Kimsede düşürmeyecek. Bende kimsenin hevesli olduğunu düşünmüyorum. Herkesin İnegölspor için çalışmasını arzu ediyorum” dedi.
"BEN KESİNLİKLE ADAY DEĞİLİM"
Başkan Güç, “Şimdi bir kongre heyecanı yaşıyoruz. 24 Mayıs’ta inşallah kongremiz var. Gönül isterdi ki; bu kongrede bir kaç liste daha çıksın. İnegölspor’u destekleyen gruplar olsun. İnegölspor’a sahip çıkan arkadaşlarımız olsun. Maalesef şu anda bir liste gözüküyor. Bana da çok baskı var. ’Başkanım liste yapacak mıyız’ diye. Ben bu arada hem düşündüm hem de elimden geldiği kadar İnegölspor’a nasıl faydalı olurum diye kendi kendime karar verdim. İnegölspor’a faydalı olmak için düşünüyorum. Yani başkalarına da fırsat vermek lazım. Sadece bizler yokuz. Eşref Güç hep İnegölspor kulüp Başkanı olacak diye bir kaide yok. Bunlar nöbet değişimidir. Bir arkadaş gelecek, bir arkadaş gidecek ama mühim olan İnegölspor’un başarılı olması. En önemli şey küme düşmemesi veya üst liglere çıkması. Mühim olan bu. Bende bir karar verdim. Kararımı geç bıraktığım için İnegöl halkından özür diliyorum. Çalışma yapmadım mı, yaptım, düşünmedim mi düşündüm. Yoksa liste yapmak benim için çok kolay. İsim bulmak kolay. Çünkü mevcut başkanım. Benimle çalışmak isteyen çok arkadaşlar var. Ama dedim ya hep biz, hep biz olacağız diye bir kaide yok. Yeni arkadaş grupları daha çıkar. Kongreye daha bir kaç gün var. Arzum da o zaten. İnegölspor kongresi çekişmeli geçsin, kalabalık geçsin. Bütün arzum budur. Kongrede çıkacak listeler İnegölspor için çalışacağından eminim. Bu kim olursa olsun. Her birey İnegöl’de İnegölsporla alakalı sorumludur. Kesinlikle öyle olması lazım. Bence iyi bir kongre olacak. İnşallah bir iki listeli kongre olur. Ben kesinlikle aday değilim. İlerde bir daha ki senelerde olur olmaz ayrı konu ama bu sene için kesinlikle aday değilim. Bunu da sakın yanlış anlamayın. Onursal Başkanımız çıktı mesela ’Ben herkese eşit mesafede olacağım. Maddi konuda İnegölspor’a desteğimi kısıtlayacağım.’ demesine rağmen ben kendi adıma konuşuyorum. Yine aday olabilirdik. Ama Onursal Başkanımızla beraber yola çıkıp, beraber çalışıyoruz. Hala da beraber çalışacağız. Ben inanmıyorum o her listeye, her yönetime eşit davranmıştır, yinede davranacaktır. Yani dediği dediktir. Mutlaka burada yönetimin sorumlu olmasını istiyor. Yönetimler bedava harcama yapmasın, İnegölspor’u zor duruma düşürmesin diye onunda mutlaka ona göre bir hedefi var. Başkanın da işi kolay değil. Sadece İnegölspor yok. Koskoca İnegöl’ü idare ediyor. Ben huzurlarınızda öncelikle ona hakkımı helal ettim. Oda haklarını helal etsin. Allah razı olsun. Çok güzel bir ağabey-kardeş ilişkisinde şimdiye kadar çalıştık. Bundan sonra gelecek arkadaşlarla ilgili aynı bizim gibi sevgili onursal Başkanımızla çalışacaklar diye düşünüyorum” dedi.
"HER ZAMAN İNEGÖLSPOR’UN YANINDAYIM"
“İnegölspor benim için çok ayrı bir değer” sözleri ise açıklamasını sürdüren Eşref Güç, “Sporseverler için konuşuyorum, her insanın hayal ettiği bir yer vardır; İnegölspor Kulüp Başkanı olmak. Allah bize bunu nasip etti. Bu demek değil ki sonralar olmayacağız diye. Bilemeyiz, Allah neler gösterir. Ama benden sonra İnegölspor’a hizmet edecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun. Çok iyi bir görev alıyorlar. Kolay değil diyebilirler ama İnegölspor’u yönetmek çok kolay. Çünkü İnegölspor İnegöl’ün manevi bir değeri. Bunun kıymetini bilmeleri lazım. İnegölspor’u yönetmek çok güzel bir şey, çok zevkli bir şey. Öncelikle bu zevki tadacakları için onlarda bence çok mutlu olacaklardır. Tabi bazı sıkıntılı günleri olacak, bazı üzüntülü günleri olacak ama sevinçli günleri de olacaktır. İnşallah her zaman bizlerle beraber sevinçli günleri olsun. Ben İnegölspor’un devamlı yanındayım. Bir defa akıl alışverişlerinde kesinlikle herkesin yanında olmak isterim. Yani İnegölspor’un dostu, düşmanı yoktur. Eğer kavgamız İnegölspor içinse çok güzel bir kavgadır. O kavgayı da yapmak kutsal bir görevdir. Ben her zaman İnegölspor’un yanındayım. İnşallah maçları da takip edeceğiz. Kulübümüze ara sıra uğrayıp çayımızı içeceğiz. Gerekirse çalışmalarımıza devam ederiz. Yani yönetimle alakalı 5 yıldan beri tecrübem var. Bu tecrübelerimizi arkadaşlarımızla paylaşmak isterim. Bugünkü açıklamamdan herkes şunu anlasın. Eşref Güç İnegölspor’u hala bırakmış değil. Her zaman İnegölspor’un yanında. Öncelikle İnegöl halkına, amigo Tevfik’ten Celal’e, yaşı önemli olmayan bay bayan taraftarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Beni sonsuz desteklediler. İki seneden beri ağızlarından kötü bir laf duymadım ve gelecek arkadaşlara da öyle olmasını temenni ediyorum. Onları da o şekilde desteklemelerini temenni ediyorum. Ayrıca en önemli konu sevgili Onursal Başkanımız Alinur Aktaş’a da teşekkür ediyorum. Bize geçen sene otobüs kazandıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Recep Altepe’ye de teşekkür ediyorum. İnegölspor’un tesisleri yakında başlayacak. Bu tesislerle alakalı Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Onursal Başkanımız Alinur Aktaş’ın emekleri olacak. İnegölspor’a çok güzel bir tesis kazandıracaklar. Ondan sonra zaten İnegölspor’u göreceksiniz. Ondan sonra İnegölspor tesisleriyle beraber, altyapısıyla beraber mükemmel bir kulüp olma yolunda büyük bir yol kat edecektir. Belki de İnegölspor’a bu ligler dar gelecek. PTT 1. Lig, sonra inşallah bir Akhisar nasıl Süper Ligde ise İnegölspor’da Süper Lige yükselecektir. Ayrıca bugüne kadar çalışmış olduğumuz Teknik Direktör ve Antrenörlere de teşekkür ediyorum. Ben tekrar bütün İnegöl halkına ve iki sezondan beri çalıştığım bütün yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun. İnegölspor’un başarısı hepimizin başarısıdır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<