İnegölspor’daki kongre sürecini değerlendiren Aktaş:

İnegölspor’daki olağanüstü genel kurul süreciyle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı ve kulübün şeref başkanı Alinur Aktaş, “Benim hiçbir adayım yok, olmayacak da. İnegölspor’un başkanı ve yönetimi olur, Alinur Aktaş’ın...

23 Mayıs 2017 Salı 11:51
İnegölspor’daki kongre sürecini değerlendiren Aktaş:

İnegölspor’daki olağanüstü genel kurul süreciyle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı ve kulübün şeref başkanı Alinur Aktaş, “Benim hiçbir adayım yok, olmayacak da. İnegölspor’un başkanı ve yönetimi olur, Alinur Aktaş’ın başkan veya yönetimi olmaz” dedi.

Makamındaki basın toplantısında süreci değerlendiren Başkan Alinur Aktaş, “31 Aralık 2004 tarihinde belediye başkanlarının profesyonel kulüplere başkan veya yönetici olmayacağı ile alakalı hüküm çıktıktan sonra başkanlığım sona ermişti. Şahsımın ilk 10 yıllık dönemde çok yoğun bir şekilde İnegölspor’la ilgilenmemden mütevellit sanki bu işin sahibi benmişim, kimin Başkan olacağına, kimin olmayacağına karar verirmişim gibi bir algı söz konusu. Evet, ben bugün için değil, ama geçmişte bu süreçlerde birileriyle görüştüm. Acizane fikirlerimi söyledim, bu işin zorluklarından bahsettim. Ben biraz daha bu işin trafik polisliğini yapıyorum dedim. İşin yoldan çıkmaması adına, borçsuz devam etmesi adına. İnegölspor’u sevenler var, bu işte yatıp kalkanlar var, çok ilgi duyanlar var. Saygı duyuyorum herkesin bir hayat tarzı vardır. Ben de futbolu seviyorum, İnegölspor’u seviyorum ama benim için hayat sadece İnegölspor’dan ibaret değil. Her zaman, her ortamda İnegölspor’a şehrin bütün dinamiklerinin sahip çıkması gerektiğini, üzerine düşen vazifeyi yapması gerektiğini her ortamda dile getirdim. Buna hangi STK, hangi kamu kuruluşu derseniz ben işin o kısmını bilemem. Başka şehirlerden örneklerine bakılabilir” diye konuştu.

banner380

Bu işin sahibi ben değilim

Mevcut Başkan Timur Erezsarı’nın kendi isteğiyle İnegölspor’a başkan olduğunu ifade eden Aktaş, “Nihayetinde geçen yıl itibariyle Timur Erezsarı arkadaşımız hiçbir yönlendirmem olmasına rağmen kendi isteğiyle geldi İnegölspor’a başkan olmak istediğini ifade etti. Ona yapabileceğim katkıyı söyledim. Eğer yönetim çıkmazsa bir başkasını ne kadar ilgilendiriyorsa, beni de o kadar ilgilendiriyor bu konuda dedim. Sağ olsun çıktı, büyük bir cesaret gösterdi. 17 kişilik yönetimiyle beraber ve nihayetinde güzel bir sezon geçirildi. Belki sportif anlamda başarılı bir sezon değildi, düşmekten son anda kuruldu ama istenen transferler yapıldı, geçmişte isteyip de alamadığımız sporcular alındı. Fakat olmadı. Futbolda her zaman olacak diye bir kaide yok. Geçen yılki kongreden sonra 2 yıllık görev süresi olmasına rağmen arkadaşlarımız bir yılın sonunda ayrılmak istediklerini ifade ederek kongre kararı aldılar. Özellikle Timur Başkan gelip bana ifade etti, bende saygı duyduğumu, bu işin sahibinin ben olmadığımı belirterek çıkıp kamuoyu ile paylaşmasını söyledim” dedi.

Benim hiçbir adayım yok

Kongre öncesinde başkan adaylığı için konuşulan isimlerin olduğunu belirten Başkan Aktaş, “İlginçtir her isim benimle özdeşleştirilmeye çalışıldı. Arkadaşlar bu şehirde AK Parti yüzde 70 oy aldı. Dolayısıyla birilerinin benimle özdeşleştirilmesi çok normal. Ben bu şehirde doğmuş, büyümüş birisiyim. Benim bu şehirde hemen hemen herkesle merhabam var. Hem Belediye Başkanlığımdan dolayı hem de önceki ticaretimden veya sosyal hayatımdan dolayı. Dolayısıyla herkes yorumları istediği gibi yapıyor. Benim hiçbir adayım yok, olmayacak ta, toplantıyı yapma amacım özellikle bu. İnegölspor’un Başkanı ve yönetimi olur, Alinur Aktaş’ın Başkan ve yönetimi olmaz. Geçmişte Başkan Yardımcım vesilesiyle bu iş yapılmış olabilir ama daha sonra bazı arkadaşlarla merhabamız olmasından, partisel birlikteliğimiz olmasından konu benimle özdeşleştirilmeye çalışılıp, bu iş bir yerlerde yarıştırılırsa, bu iş şık bir durum olmaz. Özellikle şunun üzerine basa basa söylüyorum, bazı arkadaşlarımız çıkıyor, bunu basınla paylaşanlar var, kendi içinde çalışma yapanlar var. Hepsine aynı şeyi söylüyorum. Hatta genç bir kardeşimiz çıktı ona da aynı şeyi ifade ettim. Kendisi eski Müteahhitler Derneği Başkanımızla birlikte bana geldi. Yapabileceğimiz yardımı ifade ettim. Timur Erezsarı’nın yaptığı açıklamadaki ifadelere lütfen çok dikkat edelim. Sadece şahsımın ismini zikretti, sözünü tek yerine getiren diye. Ben kimseyi zan altında bırakmak adına söylemiyorum. Ben ne dediysem arkasında durdum. Hangi işadamına gidilecek dendi de ben gitme noktasında yüksündüm veya imtina ettim. Böyle bir şey söz konusu olmadı. Ayrıca biliyorsunuz, Belediyenin dört kaleminin yardımı var, 52 haftalık Mer-Pa oto pazarı, Kültürpark girişi, terminal WC ve terminal giriş çıkışları. Bu yıllık yaklaşık 500 bin TL gelir demektir. Bu gelirler aynı şekilde devam ediyor. Arkadaşlar ne sporcunun kim olacağı, hocanın kim olacağı, stratejinin ne olacağı beni hiç ilgilendirmiyor. Bunu çok samimi olarak söylüyorum. Şehirde bu işe gönül veren, heyecan veren insanlar bir araya gelmeli ve bu noktada bir strateji geliştirmeliler. Ben bugüne kadar bunu ifade ettim. İsmi zikredilen, birilerince sosyal medyada veya basında dillendirilen isimlerin Alinur Aktaş’la irtibatlandırılmaya çalışılmasını da abesle iştigal olarak karşılıyorum. Ben bu noktada medeni cesaret gösteren tüm arkadaşlarımıza çok büyük saygı duyuyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. Lakin benim hepsine aynı şekilde ifade ettiğim destekleri vermekten öte yapabileceğim bir şey olmadığını burada bir kez daha vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

İnegölspor’un borcu yok

İnegölspor’un yaklaşık 1 milyon 300 bin TL’lik bir borcu olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Bu borcun bir kısmını arkadaşlar ödedi. Ben de 200 bin TL’lik bir kısmını taahhüt ettim. Bir de getir götürlerle bu borç 150-200 bin TL’lere kadar düşecektir diye tahmin ediyorum. Yani kulübün borcu yoktur diyebiliriz. Kimin bu işlerle alakalı öncülük etmesi gerektiği beni ilgilendirmiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<