banner359

İyi Bir Başlangıç Sözü

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, “Amacımız iyi bir maç oynayıp, turnuvaya iyi bir başlangıç yapabilmek” dedi. Siyah-beyazlı takımda UEFA Avrupa Ligi heyecanı yarın Astoris Tripolis maçıyla başlıyor. Bu karşılaşma öncesi Beşiktaş...

17 Eylül 2014 Çarşamba 18:59
İyi Bir Başlangıç Sözü
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, “Amacımız iyi bir maç oynayıp, turnuvaya iyi bir başlangıç yapabilmek” dedi.
Siyah-beyazlı takımda UEFA Avrupa Ligi heyecanı yarın Astoris Tripolis maçıyla başlıyor. Bu karşılaşma öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ve İsmail Köybaşı açıklamalarda bulundu.
Hırvat teknik adam, “İsmail gerçekten kariyerim boyunca tanıdığım en yetenekli, en akıllı ve en karakterli futbolcu. Maça gelecek olursak aldığımız cezalardan dolayı Avrupa kupalarından mahrumduk. Geçen sezon burada olabilmek için 34 lig maçı oynadık. Ön elemeleri geçtik ve buradayız. Yarın kulüp ve bizim için önemli bir maç olacak. Bir taraftan da Feyenoord ya da Arsenal maçı gibi değil bu maç. Grup maçı bu. Hayati bir maç değil ama çok önemli bir maç. Bu turnuvada ilerlemek istiyoruz. Maçı bir kenara bırakın, her antrenmanda, her çalışmamızda çok ciddi davranıp işi çok sıkı tutmamız gerek. Bunu da yarın maçta elimizden geldiği kadar göstereceğiz” diye konuştu.

“STRATEJİMİZİ YARIN BELİRLEYECEĞİZ”
Sosa, Demba Ba ve Oğuzhan’ın sakatlıkları hakkında Slaven Bilic, şu şekilde konuştu:
“Sosa geçen sezonun ardından resmi maç oynamadı. Her şey yolunda giderse sakat oyuncularımız da düzelmiş bir vaziyette kadroda olacak. Stratejimizi yarın belirleyeceğiz. Sosa da, Demba da şu anda çok iyi. Ayrıca taraftarımız da umarım yarın bizi en iyi şekilde destekler. Bu bazen hayati bir hal alıyor. Maçı kazanabilmemizde büyük rol oynuyorlar. Herkes bizden iyi bahsediyor. Takım içerisinde güzel bir hava var. İnşallah geçmişte olduğu gibi takımımıza destek alırız.”

“YENİ YENİ YÜKSELEN BİR TAKIM”
Asteris maçının kendileri adına çok önemli olduğunu aktaran Bilic, “İyi bir ligden gelen iyi bir rakip var karşımızda. Yeni yeni yükselen bir takım. Yunan liginde iyi işler çıkarmış bir kulüp. 3 ön elemeden gelerek gruplara kaldılar. Önemli rakipleri elediler. Karşımızda iyi, derli toplu sıkı bir rakip olacak” dedi.

“GURUR DUYUYORUZ”
Hırvat teknik adam, “Dün akşam maç oynayan Galatasaray’ı ele alalım. Galatasaray 7 yada 8 yabancı ile sahaya çıktı. Bu demek değil ki Galatasaray Türkiye’yi temsil etmedi. Bizim kadromuzda da yeterli sayıda hem yabancı hem Türk var. Bundan gurur duyuyoruz. Rakibimizin maçlarını izledik. Buna göre hazırlandık bizde” açıklamasını yaptı.

“ONLAR ÖZEL OYUNCULAR”
Kadrolarında 20 oyuncu olduğunu hatırlatan Slaven Bilic, “Gayet dengeli bir kadroya sahibiz. Bizim istediğimiz kadroda buydu. Birkaç takviye daha yapabilirdik ama olmadı. Bütün oyuncular çok önemli. Demba Ba, Sosa, Oğuzhan gibi ekstra oyuncularımız yok. Onlar özel oyuncular. Rize maçında bu gibi oyuncular olmadığı durumda Gökhan gibi, Cenk gibi ve birçok oyuncumuz var. O klasta futbolcularımız da doğru hamleler yapsaydı daha iyi olurdu ama sahada gerekeni yapamadık. Ama tamamen o oyunculara da bağlı değiliz. Hem bireysel hem de kollektif anlamda iyi bir oyun, organize bir oyun ortaya koymamız lazım” yorumunda bulundu.

“YOLUMUZDA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”
Rakiplerini analiz ettiklerini belirten tecrübeli teknik adam, “Onlar da bizi analiz ediyorlar. Temelde onların birkaç maçını izledik. Takımımızı hazırladık. Amacımız iyi bir maç oynayıp, turnuvaya iyi bir başlangıç yapabilmek. Grupta 6 maçın 6’sını da kazanamazsınız ama iç saha maçlarını kazanmalısınız. İç saha maçlarını kaybetmeden yolumuzda devam etmek istiyoruz” dedi.
Bir basın mensubunun, ‘Olimpiyat Stadı takıma olumsuz etki ediyor mu?’ sorusuna Bilic, şu şekilde cevap verdi:
“Biz Beşiktaş’ız. Nerede oynarsak oynayalım o baskı üzerimizde her zaman var. Bu sezon Olimpiyat Stadı bizim evimiz. Orada oynamayı pek dert etmiyoruz. Tabi zemin daha iyi olsa bizi memnun ederdi.”
Sakatlığı süren Ersan Gülüm’ün bu sene iyi bir çıkış yakaladığını söyleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, milli takımda da forma giyen oyuncusunun, sakatlığının geçmemesi durumunda sahada onun yerine oynayacak futbolcunun da en iyisini yapacağı konusunda şüphesinin olmadığını ifade etti.

“ANTRENMAN VE ÇALIŞMA PERFORMANSINA GÖRE KARAR VERİYORUZ”
“Maç içerisinde belli sayıda oyuncu kullanabiliyoruz” diyen Hırvat teknik adam, sözlerine şöyle devam etti:
“Antrenman ve çalışma performansına göre karar veriyoruz. Tüm oyuncuların hazır ve en iyi şekilde oynaması gerekiyor. 2 ay önce forma şansı bulamayan bazı oyuncular şimdi forma şansı buluyorlar. Antrenmandaki performansı ile oyuncular beni ikna etmeli. Futbolcular saygısızlık etmeden Beşiktaş Kulübü’ne saygı göstererek bu kararları kabul etmeli.”

KÖYBAŞI: “GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ”
İsmail Köybaşı, gruplarda oynayacakları ilk maç olduğunu hatırlatarak, “Geçen sene UEFA tarafından aldığımız cezadan dolayı oynayamamıştık. Bunun motivesiyle beraber güzel bir başlangıç yapacağız. Rakibimiz hakkında gerekli bilgiye sahibiz. Çok çalıştık ve çok iyi yönde gidiyoruz. Her şeyin farkındayız, hocalarımızla gayet iyi bir şekilde çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

“EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIM”
İsmail Köybaşı, sağ bekte oynaması ile ilgili sorulan bir soruya, “Hocamız benimle yaptığı konuşmada ‘sağ bekte oynar mısın’ dediğinde ben de, ‘evet’ dedim. Hocamız nerede görev verirse en iyi şekilde yaparım. Kendisinin bana inanması benim için çok önemli. Onun inancını hiç kaybetmedim. Her zaman iyi çalıştığımı söyledi. Bu da bana motivaston oldu ve bende en iyisini yapmaya çalıştım” dedi.
İsmail Köybaşı, Bilic’in takımı her durumda motive edecek güce sahip olduğunu ve sahada oynayacakları futbolla ona o güveni vereceklerini dile getirdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<