banner359

Millilerden 3 Madalya

23 Yaş Altı Gençler Avrupa Halter Şampiyonasında 63 kg’da yarışan Eda Çakal iki gümüş, 69 kg’da yarışan Duygu Aynacı ise koparmada bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.Güney Kıbrıs’ta devam eden 23 Yaş Altı Gençler Avrupa...

27 Kasım 2014 Perşembe 16:50
Millilerden 3 Madalya
23 Yaş Altı Gençler Avrupa Halter Şampiyonasında 63 kg’da yarışan Eda Çakal iki gümüş, 69 kg’da yarışan Duygu Aynacı ise koparmada bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.
Güney Kıbrıs’ta devam eden 23 Yaş Altı Gençler Avrupa Halter Şampiyonası’nda bayanlarda 63 kg’da yarışan Eda Çakal, silkmede ve toplamda iki gümüş madalya kazanarak Avrupa 2.’si oldu. Genç bayanlar 69 kg’da yarışan Duygu Aynacı, koparmada bronz madalya kazandı.

EDA ÇAKAL’DAN İKİ GÜMÜŞ MADALYALI AVRUPA İKİNCİLİĞİ
63 kg bayanlarda yarışan Eda Çakal, silkmede ilk hakkında 110 kg, ikinci hakkında 112 kg ve son hakkında da 114 kg’ı başarıyla kaldırarak 2. sırada yer aldı ve gümüş madalyaya uzandı. Eda Çakal, koparmadaki 86 kg ve silkmedeki 114 kg’lık kaldırışlarıyla toplamda 200 kg’a ulaştı ve toplamda da gümüş madalya kazanarak Avrupa 2.’si oldu. 63 kg bayanlarda şampiyonluğu 245 kg ile Rus sporcu Natalia Khlestkina elde ederken, üçüncülüğü 119 kg ile Belaruslu sporcu Liudmila Bryl elde etti.

DUYGU AYNACI’DAN BRONZ MADALYA
Duygu Aynacı, koparmadaki ilk hakkında 87 kg ve ikinci hakkında da 90 kg’ı başarıyla kaldırdı. Koparmadaki son hakkında ise 93 kg deneyen başarılı sporcu, bu ağırlıkta başarılı olamadı. Duygu Aynacı koparmadaki ikinci hakkında kaldırdığı 90 kg ile 3. sırada yer aldı ve bronz madalya kazandı. Duygu Aynacı, silkmede 109 kg ile 4. olurken, toplamda da ulaştığı 199 kg ile şampiyonayı 4. sırada tamamladı.

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, MİLLİ HALTERCİLERİ TEBRİK ETTİ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 23 Yaş Altı Gençler Avrupa Halter Şampiyonası’nda madalya kazanan Eda Çakal ve Duygu Aynacı için tebrik mesajı yayınladı. Bakan Çağatay Kılıç’ın yayımladığı tebrik mesajı şöyle:
’’Güney Kıbrıs’ta devam eden 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonası’nda madalya kazanan ve Avrupa ikincisi olan Eda Çakal ve bronz madalya kazanan Duygu Aynacı’yı tebrik ediyorum. Genç sporcularımızın kazandığı böyle büyük başarılar bizleri memnun etmekte. Gençlerimizin kazandığı başarıları spor geleceğimizin teminatı olarak görüyoruz. Gençlerimize olan inancımız tam. Onlar kazandıkları başarılarla gelecek nesillere örnek olurken, milletimizi de gururlandırıyorlar. Milli haltercilerimize bundan sonraki spor yaşamlarında da başarılar diliyor ve onların başarısında emeği geçen herkesi kutluyorum."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<