banner359

Musa Aydın: “Tokyo’ya dünyanın en güçlü güreş takımıyla katılmak istiyoruz”

13 Kasım’da Yapılacak Başkanlık Seçiminde Tekrar Aday Olduğunu Açıklayan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na Dünyanın En Güçlü Güreş Takımı İle Giderek, Türk Bayrağını Göndere Çekmek İstediklerini Söyledi.

22 Ekim 2016 Cumartesi 10:44
Musa Aydın: “Tokyo’ya dünyanın en güçlü güreş takımıyla katılmak istiyoruz”
13 Kasım’da yapılacak başkanlık seçiminde tekrar aday olduğunu açıklayan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na dünyanın en güçlü güreş takımı ile giderek, Türk bayrağını göndere çekmek istediklerini söyledi.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 13 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimi öncesi İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. 2015 yılının nisan ayında Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına seçildiğini hatırlatan Aydın, “Bu süreçte 18 yıl aradan sonra ülkemize 3 tane dünya kupası şampiyonluğu kazandırdık. Ayrıca 52 yıl aradan sonra da olimpiyatlardan 5 madalya kazanmış olduk. 8 Nisan seçimlerinde delegelerimize Türk milletine, Rio’da altın madalya kazanacağımızın, ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektireceğimizin sözünü vermiştik. Çok şükür Allah nasip etti ve 5 madalya kazandık. Türkiye’nin kazanmış olduğu 8 madalyanın 5’ini güreşte kazanmış olduk. Altın madalya kazanarak ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip, istiklal marşımızı okuttuk. Biz o zaman, ’Güreşin altyapısını genişleteceğiz. YİBO projesini gerçekleştireceğiz’ dedik. Bu 1 buçuk yıllık kısa süreç içerisinde bir taraftan olimpiyat hazırlıklarımızı devam ettirdik, bir taraftan da güreşin altyapısını güçlendirmek için 12 il 17 ilçede YİBO projesini gerçekleştirdik. Bunda amacımız güreş altyapısını güçlendirmek. Bu 12 il pilot ildi. Allah nasip ederse önümüzdeki 4 yılda bu projeyi bütün Türkiye’ye yaymak istiyoruz” dedi.
“Tokyo’ya dünyanın en güçlü güreş takımıyla katılmak istiyoruz”
2020 Tokyo Olimpiyatlarında başarı elde etmek için aday olduklarını ifade eden Musa Aydın, “2016 Rio için biz nasıl altın madalya taahhüt ettiysek, şimdi de 2020 Tokyo için adayız. Tokyo’ya dünyanın en güçlü güreş takımıyla katılmak istiyoruz. İnşallah Rio’da aldığımız 5 madalyayı, 6’ya nasıl çıkartırız, altın madalyayı 2’ye nasıl çıkartırız bunun çalışmalarını yapacağız. Güreş liglerini kulüplerimiz ile birlikte yaptığımız toplantının ardından deplasmanlı olarak yaptık. Her kulüp kendi ilinde maç yapmış oldu. Önceki yıllarda gruplar halinde yapılıyordu, kura çekiliyordu. Biz hem ligleri ödüllendirdik, hem de rekabet ortamının artması için deplasmanlı yaptık. İnşallah önümüzdeki dönemde deplasmanlı dönemini devam ettireceğiz. Spor demek rekabet demek. Güçlü kulüpler oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<