Nilüfer’in çevre dostu stadyumu

Nilüfer Belediyesi Tarafından Türk Sporuna Kazandırılacak Olan İbrahim Yazıcı Stadyumu’ndaki Çalişmalarda Sona Gelindi.

22 Temmuz 2016 Cuma 12:15
Nilüfer’in çevre dostu stadyumu
Nilüfer Belediyesi tarafından Türk sporuna kazandırılacak olan İbrahim Yazıcı Stadyumu’ndaki çalışmalarda sona gelindi.
Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan ve Bursaspor’a tarihindeki ilk Süper Lig şampiyonluğunu getiren merhum İbrahim Yazıcı’nın adının verildiği stadyumun çalışmalarında sona gelindi. Çim serme işleminin tamamlandığı stadyumda, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilgili müdürlerle birlikte teknik incelemede bulundu.
Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu’nun yakın süre içinde tamamlanacağını belirten Başkan Bozbey, “Bu tesis, Nilüfer’de çok önemli bir eksiği gidermiş olacak” dedi.
Tribünlerde koltukların montajına başlanacağını söyleyen Bozbey, “Stadyumun faaliyete geçmesiyle birlikte konaklama ünitesi dediğimiz otelimiz de hizmete girecek. Konaklama ünitemizde, kentimizdeki ve Türkiye’deki tüm sporculara ev sahipliği yapma imkanı bulacağız. Kentimizde bulunan sporcu kardeşlerimizin de bu alandan yararlanmaları için her türlü kolaylığı sağlayacağız” dedi.
Stadyumun 1000’i kapalı, 5 bin 900’ü açık olmak üzere toplam 6 bin 900 seyirci kapasiteli olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Amacımız, sporcu kenti Nilüfer’de böyle bir stadyumla örnek olmaktı. Bursa, çok önemli bir tesisi kazanmış olacak” şeklinde konuştu.
Stadyum törenlere de ev sahipliği yapacak
Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu’nun sadece bir stadyumdan ibaret olmadığını ifade eden Başkan Bozbey, “Bu alanı aynı zamanda tören ve etkinliklerimizde de kullanma arzusundayız. Nilüfer’de bir taraftan da spor yapmayı teşvik etmek amacıyla gençlerimizi bu alanlarla buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu’nun farklı bir stadyum olduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey, “Yağmur suyunu depolayıp, sulama alanlarında kullanacağız. Ayrıca güneş enerji sistemiyle de aydınlatma sorununu çözeceğiz. Bu yüzden çevre dostu bir projedir. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yakın süre içinde Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu’nu Türkiye’ye, Türk sporuna armağan etmiş olacağız” diye konuştu.
6 bin 900 seyirci kapasiteli
Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu’nda futbolun yanı sıra koşu parkuru, dans salonları, güreş, halter, squash, kondisyon ve masa tenisi alanları da yer alıyor. Beşevler Mahallesi’nde bulunan toplam 21 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilen Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu’nun 12 bin 500 metrekarelik kullanım alanı bulunuyor. 1000’i kapalı, 5 bin 900’ü açık toplam 6 bin 900 seyirci kapasiteli olan stadyumda, gelen sporcuların kullanabileceği 128 yataklı konaklama ünitesi ile 475 kişilik restoran da var.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<