Öncelik Süper Lig’miş

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda Arsenal’e 4-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Cesare Prandelli önceliklerinin Spor Toto Süper Lig olduğunu...

02 Ekim 2014 Perşembe 08:53
Öncelik Süper Lig’miş
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda Arsenal’e 4-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Cesare Prandelli önceliklerinin Spor Toto Süper Lig olduğunu söyledi.
İtalyan teknik adam, mücadeleye saatler kala Selçuk İnan’ın kadrodan neden çıkarıldığıyla ilgili soru üzerine, "Ufak tefek sıkıntılar vardı. Ateşlendi, durumunu bir-iki gün takip ettik. Çok yorulduğunu gördük ve riske etmek istemedik" dedi. Arsenal karşısında ilk yarıda kötü bir performans ortaya koyduklarını belirten Prandelli, "Başından beri bazı seçimler yapmak zorunda kaldık. Bunun sorumluluğu bende. Oyuncularım dediklerimi yapmaya çalışıyor. İkinci yarıda bildikleri bir taktikle oynamayı tercih ettim. Melo, birçok pozisyonda rakibiyle birebirde kaldı. Futbolcularım biraz daha sakinleşti, biraz daha rahatladık" diye konuştu.
İtalyan teknik adam, birebir pozisyonlarda hatalar yaptıklarını anlatarak, böyle maçlarda daha hazır ve daha agresif oynamaları gerektiğini kaydetti. Prandelli, Galatasaray’da oturtmaya çalıştığı sistemle ilgili bir soruya, "İnanmamız lazım. Benim sistemi daha iyi anlatmam gerekiyor. Herkesten katılım bekliyorum. Oyuncularımı nasıl oynayacaklarına dair inandırmam gerekiyor. Çok iyi bir takıma sahibiz. Kendi karakterimizi ve kişiliğimizi ortaya koymamız gerekiyor" yanıtını verdi.
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde önlerinde 4 maç daha bulunduğunu ve gidebildikleri yere kadar gitmek istediklerini kaydeden deneyimli teknik adam, önceliklerinin Spor Toto Süper Lig olduğunu vurguladı.

ARSENAL CEPHESİ
Arsenal Menajeri Arsene Wenger ise, "Oyuna çok iyi başladık ve zevk alarak oynadık. 4-1’den sonra 10 kişi de kalınca oyunun kontrolünü kaybettik" sözleri ile değerlendirdi.
Bir Türk basın mensubunun maçtan önce Galatasaray’ı oyunu domine eden bir takım olarak değerlendirdiğini hatırlatarak yönelttiği bir soru üzerine, "Maç öncesi nasıl bir karşılaşma olacağını bilemezsiniz. Maçın ilk bölümündeki çabukluk onlar için biraz problem oldu. Biraz bıraktığımız anda Galatasaray’ın kalitesini gördük ve kalecimiz bu anlarda iyi kurtarışlarla bize yardım etti" yanıtını verdi.
Wenger bir başka basın mensubunun kendisinin Arsenal başında 18. yılını doldurmasına istinaden yaptığı Fatih Terim karşılaştırması için ise gülümsedi ve "Fatih Terim’i çok severim. Şimdi Türk Milli Takımı için iyi işler yapıyor. Türkiye’deki şartlarla ile bir karşılaştırma yapmak zor. Şimdi Prandelli var ve ona da büyük saygı duyuyorum" yorumunda bulundu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<