banner359

Suuçtu-Tümbüldek koşunda kıyasıya rekabet

Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği 5. Suuçtu-Tümbüldek yol koşusu büyük mücadeleye sahne oldu.Her yıl Türkiye’nin bir çok şehrinden atletleri Mustafakemalpaşa’da buluşturan koşu, kıyasıya bir...

26 Eylül 2016 Pazartesi 12:06
Suuçtu-Tümbüldek koşunda kıyasıya rekabet
Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği 5. Suuçtu-Tümbüldek yol koşusu büyük mücadeleye sahne oldu.
Her yıl Türkiye’nin bir çok şehrinden atletleri Mustafakemalpaşa’da buluşturan koşu, kıyasıya bir yarışmaya ev sahipliği yaptı. Yarışmaya 28’i kadın 155 atlet katıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun da desteklediği 5. Suuçtu - Tümbüldek yol koşusu, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın startı ile Suuçtu şelalesinden başladı.
Suuçtu şelalesi ve Adnan Menderes Meydanı arasındaki 23 kilometrelik güzergâhta 15 ayrı yaş kategorisinde yapılan koşuda renkli görüntüler yaşandı. Sıcak havaya rağmen uzun parkurda keyifli bir madalya mücadelesinin verildiği yarışa katılan veteran atletler, sporseverlerden büyük alkış aldı. Zorlu maratonda birincilik ipini, İstanbul Galatasaray Spor Kulübü’nden Ömer Alkanoğlu 1.10.57’lik derecesiyle göğüsledi. Genç sporcu bu sonuçla bir rekor kırarak yarışma tarihinde parkuru en kısa zamanda koşan atlet unvanını kazandı.
Erkekler kategorisinin ikincisi 1.11.56 ile Bingöl’den Medeni Demir, üçüncüsü ise 1.13.54 ile Van’dan Davut Karabulak oldu.
Bayanlarda İstanbul Üsküdar Belediye Spor’dan Sebahat Akpınar 1.22.43’lük derecesiyle birinciliğe ulaşırken, Mersin’den Nursel Karataş 1.23.33 ile ikinciliği, Eskişehir’den Duygu Boyan ise 1.30.29 ile üçüncülüğü elde etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<