Takım Halinde 1. Olduk

Almanya’nın Ludwigsburg şehrinde yapılan Uluslararası Aba Güreşi Turnuvası’nda Türkiye 4 altın ve 1 gümüş madalya alarak takım halinde birinci oldu. Dünyada aba güreşine ilgi giderek artarken, Türk sporcular her geçen gün başarılarına...

21 Eylül 2014 Pazar 19:39
Takım Halinde 1. Olduk
Almanya’nın Ludwigsburg şehrinde yapılan Uluslararası Aba Güreşi Turnuvası’nda Türkiye 4 altın ve 1 gümüş madalya alarak takım halinde birinci oldu.
Dünyada aba güreşine ilgi giderek artarken, Türk sporcular her geçen gün başarılarına bir yenisini daha ekliyor. Almanya’da yapılan Uluslararası Aba Güreşi Turnuvası’nda güreşen Türk sporculardan 65 kiloda Cuma Akkuş, 75 kiloda Mehmet Çağtay, 85 kiloda Selahattin Karaca ve 95 kiloda Ahmet Çağtay birinci olurken, İbrahim Sürmeli ise ikinciliği elde etti.
Türkiye daha öncede Azerbaycan’da bir birincilik, bir ikincilik ve üç üçüncülük ile ikinci, Almanya’da ise 3 ikincilik ve 3 üçüncülükle bronz madalya kazanmıştı.
Öte yandan Türk takımının başında olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federesyonu Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile Türkiye Olimpiyat Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Alman güreş otoritelerince ilgi ile karşılanırken, kafilenin başantrenörü Cemil Delioğlu’nun müsabaka öncesi vermiş olduğu hakem seminerinde Elekber Ali Avşarov, Hamdan İflazoğlu, Ralf Scheneider, Waleri Hettinger ve Helmut Steininger uluslararası güreş hakemi oldular.
Alman yetkililer aba güreşleriyle ilgili olarak 2015 yılında Avrupa çapında bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını bildirdiler.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<