banner359

’terörist’ Dedi, Ortalık Karıştı

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Sırbistan’ın İstanbul Konsolosu Zoran Markovic’in kendisine ’terörist’ ifadesini kullanmasını değerlendirdi. Turkish Airlines Euroleague D Grubu 6. hafta maçında Galatasaray Liv Hospital,...

22 Kasım 2014 Cumartesi 17:51
’terörist’ Dedi, Ortalık Karıştı
Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Sırbistan’ın İstanbul Konsolosu Zoran Markovic’in kendisine ’terörist’ ifadesini kullanmasını değerlendirdi.
Turkish Airlines Euroleague D Grubu 6. hafta maçında Galatasaray Liv Hospital, Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’ı ağırladı. Karşılaşma öncesi çıkan olaylarda bir Sırp taraftar, bıçaklanarak hayatını kaybetti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında yaşanan olaylara ateş püsküren sarı-kırmızılı ekibin koçu Ergin Ataman, "Maça girme izni olmayan 300-400 tane Sırp ki ben bunlara ’terörist’ demek istiyorum, Kapıkule’den otobüsle giriyor, Sultanahmet’te toplanıyor, sahil yolundan buraya yürüyerek geliyor ve bir kişi bile ‘dur’ demiyor. Ondan sonra da burada Galatasaray taraftarına saldırıyorlar. Ben de o anda arabanın içindeydim. Otoparka zor girdim. Euroleague’in de buna ceza vermesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

ATAMAN’A SERT TEPKİ
Bu açıklamaların ardından Sırbistan’ın İstanbul Konsolosu Zoran Markovic, Galatasaray’ın koçu Ergin Ataman için, "terörist" ifadesini kullandı. Kızılyıldız Başkanı Covic de, "Ataman’ın sözleri iğrenç ve utanç verici" dedi.

"İKİ POLİSİN BAŞINDAN YARALANDIĞINI GÖRDÜM"
Bir televizyon programına telefonla bağlanan Ataman, Sırbistan’ın İstanbul Konsolosu Zoran Markovic’in açıklamalarını ayıpladığını söyledi. Ataman, "Olayların tesadüf bir şekilde içerisinde kaldım. Otoparka zor girdim ve girerken de iki polisin başlarından yaralandığını gördüm. Moralim bozuldu. Maç bitiminde basın toplantısına girdim. Bana bu grup dağıtıldı, gitti denildi. Sporda holiganizme karşı olduğum için ve orada da ciddi anlamda terör estirildiği için bunlara önlem alınması gerektiğini söyledim" dedi.

"SIRP TARAFTARININ ÖLDÜĞÜNDEN HABERİM OLSA KONUYA GİRMEZDİM"
Açıklamalarını yaptığı sırada bir Sırp taraftarın öldüğünden haberinin olmadığını dile getiren Ataman, "Haberim olsa konuşmama başsağlığı ile başlardım ve bu konuya hiç girmezdim. Sırbistan Başkonsolosluğu’nun böyle bir algı oluşturmasına da üzüldüm. Çok ciddi bir olay olarak görüyorum. Ben spor adamıyım ve sporla alakası olmayan bir olayın içine çekilmeye çalışılmam esef verici bir durum. Spor sahalarındaki her türlü teröre karşıyken, Sırbistan Başkonsolosu’nun ’Ergin Ataman bir terörist’ demesini çok garipsedim ve ayıpladım. Ortada çok talihsiz bir ölüm vakası var. Bu algının da ortadan kaldırılmasını rica ederim. Sırbistan Başbakanı’da Ergin Ataman Sırbistan’a giremeyecek diye hedef göstermiş. Olay beni ve sportif olayı aşmış durumda" diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<