Artık o da yasak!

TBF Başkanı Deniz, "Onayınız olmadan doğum günü mesajı atılması bile yasaklandı" dedi.

11 Mayıs 2015 Pazartesi 08:46 2015-05-11 08:47:39
Artık o da yasak!
Tüketiciler Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanuna yönelik açıklamalarda bulundu. Deniz, şunları söyledi: "Tüketicinin onayı, bir mal veya hizmet satın alırken 'ileti almak istiyorum' diyerek bir sözleşme yapması halinde veya tüketicinin herhangi bir firmadan 'ben sizden haberdar olmak istiyorum' diyerek kendiliğinden başvurmasıyla oluyor. 


'BİZE SMS ATIN' DİYORLAR 




Firmaların onay için çok sayıda ileti gönderdiklerine şahit olduk. Hatta bazı firmalar 'bizden haberdar olmak istemiyorsanız bize SMS atın' demeye başladı. Böyle bir şey yok. Ticari iletiler için onay verilmesi gerekiyorsa her türlü kanal kullanılarak ücretsiz yapılması gerekiyor." 



Açık arıyorlar



Deniz, bazı firmaların kanunda açık aramaya çalıştığını öne sürerek, "Yasa onayın açık verilmesi gerektiğini söylüyor. Tüketicinin sessiz kalması reddettiğini gösterir. Onaylamadığınız firmanın doğum gününüzü bile kutlaması yasa kapsamında yasaklanan iletiler kapsamında yer alıyor" dedi.

Son Güncelleme: 11.05.2015 08:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<