Akademisyenlere makale yazma eğitimi

Uludağ Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, uluslararası dergilerde yayın yapmak isteyen araştırmacılar ve akademisyenler için eğitim semineri düzenledi.Uludağ Üniversitesi Kütüphanesi e-kaynaklar birimi sorumlusu...

30 Kasım 2016 Çarşamba 11:26
Akademisyenlere makale yazma eğitimi
Uludağ Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, uluslararası dergilerde yayın yapmak isteyen araştırmacılar ve akademisyenler için eğitim semineri düzenledi.
Uludağ Üniversitesi Kütüphanesi e-kaynaklar birimi sorumlusu Aykut Bayraktar tarafından kütüphanenin abone olduğu veritabanlarının nasıl kullanılacağı hakkında bilgiler verildi. Eğitimde konuşan Wiley Yayınevi Türkiye Temsilcisi Duygu Paçalı, etki değeri yüksek uluslararası dergilerde yayın yapmanın püf noktalarını anlattı.
Seminerde, bilimsel makale yazarken dikkat edilmesi gereken kurallar, dergi seçimi, gönderilmeye hazırlama, sunum ve değerlendirme süreci, düzeltme, imla kuralları, etik, kabul ve ret sonuçlarına verilecek cevaplar, uluslararası indekslerde ve açık arşivlerde görünebilirlik gibi konularda bilgiler verildi.
Duygu Paçalı, makalenin yazılması kadar gönderileceği dergi seçiminin de önemli olduğunu, zamanları sınırlı olan editörlerin ilk önce başlık, sonra özet, kapak yazısı, şekiller ve metin sunumuna bakacağını belirterek, çifte yayın, şaibeli yazarlık, uydurma veriler ve intihalden uzak durulmasını gerektiğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<