banner359

Altepe’ye ‘büyük’ ödül

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Muradiye Külliyeleri ve Kapalı Çarşı’ sağlıklaştırma çalışmaları dolayısıyla Tarihi Kentler Birliği (TKB) ‘2016 Metin Sözen Büyük Ödülü’ne layık görüldü.Tarihi Kentler...

17 Kasım 2016 Perşembe 17:50
Altepe’ye ‘büyük’ ödül
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Muradiye Külliyeleri ve Kapalı Çarşı’ sağlıklaştırma çalışmaları dolayısıyla Tarihi Kentler Birliği (TKB) ‘2016 Metin Sözen Büyük Ödülü’ne layık görüldü.
Tarihi Kentler Birliği (TKB) 2016 Özendirme ve Başarı Yarışması sonuçlandı. Türkiye çapından çok sayıda belediyenin projeleriyle katıldığı yarışmanın ödül töreni Antalya’da yapıldı. Yapex fuar alanında gerçekleşen törende Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Muradiye Külliyeleri ve Kapalı Çarşı’da gerçekleştirilen restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları sebebiyle Metin Sözen Büyük Ödülü’ne layık görüldü. Başkan Altepe, ödülünü TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, TKB ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in elinden aldı.
Başkan Recep Altepe, TKB’nin 16. yılında büyük ödüle layık görülmesi sebebiyle kurum yetkililerine ve jüri üyelerine teşekkür etti. Başkan Altepe, bundan 20 yıl öncesine kadar yok olması gözüyle bakılan tarihi eserlerin TKB sayesinde ayağa kalktığını ve adeta zirveyi yaşadığını söyledi. TKB’nin gerçekleştirdiği çalışmalarla onlarca şehirde yüzlerce tarihi eserin ayağa kalktığını, şehir sakinlerinde tarihi ve kültürel miras bilinci oluşmaya başladığını kaydeden Recep Altepe, ortaya çıkan başarıda TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’in büyük emeğinin olduğunu kaydetti.
TKB’nin kuruluşunun 16. yılını yaşadığını ve 16. büyük ödüle Bursa’nın layık gördüğünü ifade eden Başkan Recep Altepe, “2000 yılında TKB kurulurken, ‘Şehirlerin gerçek sahipleri belediye başkanlarıdır. Kentleri belediye başkanlarının sahiplenmesi gerekiyor’ demiştik. Bugün burada bunun gerçekleştiğini görüyor ve TKB’nin güçlenmesi nedeniyle gurur duyuyoruz. İnşallah daha da güçlenecek. Yapacak daha çok işimiz var. Verilen ödül nedeniyle TKB’ye ve jüri üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Altepe, ödül almak için geldiği Antalya’da başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Yapex Yapı Fuarı’nda yer alan belediyelerin stantlarını ziyaret etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<