banner359

Aşıklar Mustafakemalpaşa’da atıştı

Orta Asya Türk Cumhuriyetlerden gelen âşıklar, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde buluştu.Büyükşehir Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Belediyesi’nce düzenlenen ‘Gönül Coğrafyamızdan Gönlümüze Türk Dünyası Âşıkları’ programına...

07 Nisan 2017 Cuma 11:51
Aşıklar Mustafakemalpaşa’da atıştı

Orta Asya Türk Cumhuriyetlerden gelen âşıklar, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde buluştu.

Büyükşehir Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Belediyesi’nce düzenlenen ‘Gönül Coğrafyamızdan Gönlümüze Türk Dünyası Âşıkları’ programına Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan’dan gelen 11 ozan katıldı. Belediye Düğün Salonu’ndaki âşık atışmasına Kırgızistan’dan âşık Gulira, Kazakistan’dan Bekaris, Azerbaycanlı âşıklar Sevil Hıdırova ve Mensure, Türkiye’den ise Turabi, Abdullah Gizlice, aşık Erol, âşık Mustafa Aydın ile Menteşeli Cengiz ve oğulları katıldı.

Yüzlerce yıllık geleneği yaşatan usta âşıklar; atışma, koçaklama, güzelleme, taşlama ve türkü dallarından sundukları örneklerle salonu dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Atışmaların yanı sıra dünya genelinde son dönemde yaşanan güncel olayları da hicveden âşıklar büyük takdir kazandı.

Âşıklara çeşitli hediyeler veren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “Kültürümüzün ne kadar güçlü olduğunu hatırladığımız bir gece yaşadık. Geleceği kuranlar, geleneğine sahip çıkanlardır. Bu vesileyle öz benliğimizi korumamızı sağlayan, mecazda manayı gösteren halk ozanı âşıklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<