’Avrupa’ Oyunu İzleyici İle Buluştu

Ekip Tiyatrosu’nun Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ ile ortak prodüksiyon olarak sahnelediği ‘Avrupa’, 5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde izleyici ile buluştu.27 Mart’tan bu yana ‘Seyirci kalma’ sloganıyla devam eden 5. Nilüfer Tiyatro...

24 Nisan 2016 Pazar 12:14
’Avrupa’ Oyunu İzleyici İle Buluştu
Ekip Tiyatrosu’nun Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ ile ortak prodüksiyon olarak sahnelediği ‘Avrupa’, 5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde izleyici ile buluştu.
27 Mart’tan bu yana ‘Seyirci kalma’ sloganıyla devam eden 5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde tiyatro severler çok sayıda oyunu izleme şansı buldu. Bu oyunlardan biri de Ekip Tiyatrosu’nun Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ ile ortak prodüksiyon olarak sahnelediği ‘Avrupa’ oldu. İskoç yazar David Greig’in yazdığı, Cem Uslu’nun yönettiği oyun Nazım Hikmet Kültürevi’nde seyirci karşısına çıktı.
90’ların Avrupa’sında bir sınır kasabasında geçen oyun değişen çağ, gözden düşen değerlere vurgu yapıyor. Oyunda, Avrupa’nın kıyısındaki küçük bir toplulukta, ırkçılığın, yabancı düşmanlığının sinsi sinsi nasıl yükselişe geçtiği, şiddetin nasıl filizlendiği anlatılıyor.
Büyük ilgi gören oyunun sonunda seyirciler sanatçıları ayakta alkışladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<