banner359

Bahar Mahallesi, Özlenen Meydanına Kavuşuyor

Her mahalleye bir park ve meydan kazandırma hedefiyle çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bahar Mahallesi’ni bahar mevsiminin ilk günlerinde özlenen meydanına kavuşturmak için çalışmalara başladı. Meydan çalışmasının...

06 Nisan 2017 Perşembe 16:06
Bahar Mahallesi, Özlenen Meydanına Kavuşuyor

Her mahalleye bir park ve meydan kazandırma hedefiyle çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bahar Mahallesi’ni bahar mevsiminin ilk günlerinde özlenen meydanına kavuşturmak için çalışmalara başladı. Meydan çalışmasının temel atma töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Kamulaştırma sonucu elde ettiğimiz yaklaşık 4 bin metrekarelik alanda inşa edeceğimiz Bahar Meydanı, içerisinde yer alacak spor aletleri, yürüyüş parkuru ve banklarıyla mahallemizin nefes alacağı bir yer olacak” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Kore Gazisi Mehmet Özen, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, eline aldığı kürekle meydanının ilk harcını döken Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak ilçenin 136 mahallesinin tamamına hizmet götürdüklerini söyledi. Yaptıkları hizmetlerle devlete, millete, en başta da yaşadıkları şehre sahip çıktıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Gittiğimiz yerde vatandaşlarımızla bir araya gelerek onların taleplerini alıyor, sonra da bu talepleri bir bir yerine getiriyoruz. Belediyemizin bütçesini en akılcı şekilde harcayarak vatandaşlarımıza hizmet götürüyoruz. Bahar Mahallesi, ilçemizin en zor mahallelerinden biri. Bizler, mahallemizdeki hizmet binamızın etrafını kamulaştırarak vatandaşların bir araya geleceği, çocukların koşup oynayabileceği, içerisinde spor aletlerinin de bulunacağı güzel bir meydan inşa ediyoruz. İnşallah Bahar Mahallemiz, bahar ayıyla birlikte yeni bir bahar yaşayacak” dedi.

Bugüne kadar ilçeye 231 park yaptıklarını, bunların neredeyse tamamını kamulaştırmalar sonucu elde ettikleri alanlara yaptıklarını söyleyen Başkan Dündar, bu dönem Osmangazi’ye 150 yeni park kazandıracaklarını ifade etti. Bursa’nın yeniden eski yeşil günlerine dönmesi için bu hizmetlerin devam edeceğini açıklayan Mustafa Dündar, “Dün şehrimizi ziyaret eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da, Atatürk Stadı’nın yerine yeşil bir park yapılmasını istedi. Bizler de bugüne kadar Bursa’nın yeşil kimliğini koruyup yaşatmak adına 1 milyon fidan kampanyası gibi çok ciddi bir projeyi gerçekleştirdik. Toprakla buluşturduğumuz fidanlar artık ağaca dönüştü. Gezdiğimiz yerlerde şunu görüyoruz, yapmış olduğumuz eserlere mahalleli sahip çıkıyor. Bu da bizi sevindiriyor. Eğer bir yere, bir esere sahip çıkıyorsak o bizim diyebiliriz. Hızlı ve plansız yapılaşma sonucu mahallelerimizde park ve meydanlar unutuldu. Bugün belki biraz masraflı oluyor ancak, yaptığımız kamulaştırmalarla elde ettiğimiz alanlara bu hizmetleri getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa ziyaretine de değinen Başkan Mustafa Dündar, “Bursalıların Cumhurbaşkanımıza gösterdiği sevgi, coşku takdire şayandı. Etrafımızın ateş çemberi olduğu bugünlerde, dünya tarihinin eşi görülmemiş insanlık dışı uygulamalar yaşanıyor. İnsanlar, çoluk çocuk demeden katlediliyor. Çağdaş olarak bilinen batı, bu insanlık dışı vahşet karşısında sessizliğini sürdürüyor. Böyle çağdaş bir dünyayı biz reddediyoruz” dedi.

Bursa’nın, 691 yıl önce dünyaya medeniyeti, barışı, dostluk ve kardeşliği, adaleti getiren Osmanlının kurulduğu şehir olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Biz milletimizin birlik ve bütünlüğü için, 691 yıl önce fethedilen Bursa’da devletimize milletimize bu ruhla sahip çıkıyoruz. Bundan sonrada sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Osmangazi Belediyesi’nin gerçekleştirdiği park, meydan ve spor tesisi yatırımlarıyla yalnızca ilçenin değil, Bursa’nın dönüşümüne büyük katkı sağladığını belirtti. Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Bahar Mahalle sakini olan Abdullah Dikel de, gerçekleştirdiği yatırımlarla Osmangazi’ye adeta çağ atlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a, Bahar Mahalle Meydanının yapılmasına verdiği destek için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Dündar eline aldığı kürekle meydanın ilk harcını elleriyle dökerek hayırlı olsun dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<