banner359

Balkanlar’da aşure şöleni

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Makedonya’nın başkenti Üsküp ve Kosova’da geleneksel hale getirilen aşure şölenleri devam ediyor.Makedonya’daki aşure dağıtımına Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Bünyamin...

18 Ekim 2016 Salı 16:15
Balkanlar’da aşure şöleni
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Makedonya’nın başkenti Üsküp ve Kosova’da geleneksel hale getirilen aşure şölenleri devam ediyor.
Makedonya’daki aşure dağıtımına Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Bünyamin Kutlu, Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi üyesi Salih Murat, Çanakkale Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Makedonya Çayır Belediyesi Başkanvekili Süleyman Baki, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Aşurelere vatandaşların yanı sıra tarihî Türk çarşısını gezen yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi. El Hilal Yardım Kuruluşu Başkanı Behicuddin Şehabi, 11 yıldır düzenlenen aşure programının asırlardır nesilden nesile süregelen bir gelenek olduğunu belirterek, “Türkiye ile kardeşliğimiz ve gönül bağlarımızı diri tutmalıyız. 11 yıldır verdiği destekten dolayı Üsküp halkı olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ederiz” dedi.
Bu arada Kosova’nın çeşitli yerlerinde de halka aşure ikram edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<