banner359

Başkan Altepe Halat Üstünde Bisiklet Sürdü

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin yeni deney düzeneklerinden biri olan ve yüzde 100 yerli üretim denge bisikletini deneyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yerden yaklaşık 10 metre yükseklikte gerili çelik halat üzerinde bisiklet...

06 Aralık 2015 Pazar 10:59
Başkan Altepe Halat Üstünde Bisiklet Sürdü
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin yeni deney düzeneklerinden biri olan ve yüzde 100 yerli üretim denge bisikletini deneyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yerden yaklaşık 10 metre yükseklikte gerili çelik halat üzerinde bisiklet sürdü. Bilim ve Teknoloji Merkezi sayesinde yeni neslin bilime olan ilgisinin her geçen gün arttığını belirten Başkan Altepe, diğer taraftan daha önce ithal edilen deney düzeneklerinin artık tamamen yerli olarak üretilebildiğini bunun da Bursa sanayinin gelişiminin önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.
Bilime meraklı bir neslin yetişmesi, öğrencilerin okullarında gördükleri konuları uygulamalı olarak görebilmeleri amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, teknik kapasitesini her geçen gün daha artırıyor. Sürekli yenilenen deney düzenekleri ile bilim meraklılarına eğitimle eğlenceyi aynı çatı altında sunan BTM’deki deney düzenekleri de artık tamamen yerli olarak üretilebiliyor. BTM’nin yeni deney düzeneklerinden biri olan denge bisikleti de tamamen yerli üretim olurken, adrenalin tutkunlarının büyük ilgisini görüyor. Yerden yaklaşık 10 metre yüksekliğe gerilen çelik halat üzerindeki denge bisikleti, dengenin kaybolması halinde 90 derece yan yatabiliyor. BTM’yi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kültür A.Ş Genel Müdürü Rıfat Bakan’dan hem devam eden projeler hakkında bilgi aldı hem de yeni deney düzeneklerini denedi.
BAŞKAN ALTEPE DENGE BİSİKLETİ SÜRDÜ
Özellikle adrenalin tutkunlarının ilgi odağı haline denge bisikletini bir süre yerden inceleyen Başkan Altepe, daha sonra yukarıya çıkıp, bisikleti kullandı. Aynı zamanda Altın Çağ sergisi üretimini de inceleyen Başkan Altepe, 11yy. 17 yy aralarında yaşamış Müslüman mucitlerin icatlarının interaktif bir formatta sergileneceği Altın Çağ Sergisi’nin hazırlıkları hakkında da bilgi aldı. BTM’nin Bursa ve çevresinde önemli bir eksikliği giderdiğini her gün yüzlerce öğrencinin merkeze gelerek okulda gördükleri pratik bilgileri uygulama imkanı bulduğunu belirten Başkan Altepe, “Bizim temel hedeflerimizden biri de daha önce ithal ettiğimiz bu düzeneklerin Bursa’da yerli olarak üretilmesini sağlamaktı. Artık bunu da başardık. İşte denge bisikletimiz yerli olarak üretildi. Sanayimizin bu deney düzeneklerini de üretecek durumu gelmesi bizim için çok sevindirici” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<