banner359

Başkan Altepe’den hocasına vefa

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da eğitimi destekleyen çalışmaları kapsamında projelendirilen ve Görükle’deki Hasan Güney İlköğretim Okulu’na 10 derslikli ek bina kazandırılmasını öngören protokol imzalandı. Büyükşehir...

11 Ekim 2016 Salı 13:57
Başkan Altepe’den hocasına vefa
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da eğitimi destekleyen çalışmaları kapsamında projelendirilen ve Görükle’deki Hasan Güney İlköğretim Okulu’na 10 derslikli ek bina kazandırılmasını öngören protokol imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, aynı zamanda kendi öğretmeni de olan Merhum Hasan Güney’in yaptırdığı okulun genişletilmesine ilişkin imzayı hayırsever işadamları Hilmi Şensoy ve Yılmaz Avşar ile birlikte attı.
Bursa’yı gerçekleştirdiği yatırımlarla günden güne marka kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime desteklerine de her gün bir yenisi daha ekleniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü’yle işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında projelendirilen Hasan Güney İlköğretim Okulu Ek Binası da Başkan Altepe’nin himayesinde hayırsever işadamları tarafından yenileniyor. Okula ek bina kazandırılmasını öngören protokol, Ankara Yolu’ndaki belediye binasında imzalandı. Protokole Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Altepe, inşaat işini üstlenen YNM firması adına da işadamları Hilmi Şensoy ve Yılmaz Avşar imza koydu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugün kadar Bursa’da 450’nin üzerinde okula destekler sağladıklarını söyledi. Bazı okulları sıfırdan yenilerken bazılarına ek derslik kazandırdıklarını, okulların eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını sınır gözetmeksizin karşıladıklarını belirten Başkan Altepe, aynı zamanda kendi öğretmeni de olan Merhum Hasan Güney’in öz bütçesiyle yaptırdığı Hasan Güney İlköğretim Okulu’nun da bu kapsamda 10 derslikli ek binaya kavuşacağını ifade etti. Görükle’de yer alan okulun artan nüfus ve değişen ihtiyaçlar karşısında yetersiz hale geldiğini, Büyükşehir Belediyesi’ne okulun genişletilmesi yönünde başvuru yapıldığını kaydeden Başkan Altepe, “Bu konuda ek bina talebi vardı. Yaptığımız çalışmada, YNM firması sahipleri olan eski Osmangazi Belediye Başkanımız Hilmi Şensoy ve ortağı Yılmaz Avar’a konuyu açtık. Kendileri duyarlı davrandılar ve işi üstlendiler. Bursa adına, geleceğimiz olan gençler adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Altepe, Hasan Güney İlköğretim Okulu’nun Bursa ve kendisi için bir vefa projesi olduğunu vurguladı. Merhum Hasan Güney’in öğretmeni olduğunu, Bursa’da kılıç kalkan oyunlarının kurucusu olarak tarihi kayıtlara geçtiğini, kente büyük hizmetlerinin dokunduğunu söyleyen Başkan Altepe, “İnşallah kendi imkanlarıyla Bursa’ya kazandırdığı bu okulun eksiklikleri de kısa zamanda giderilecek. 10 derslikli ek binanın yanında çok amaçlı bir salon ile kütüphane de yapılacak. İnşaat işi tamamlandığında bu eğitim yuvası Görükle’ye değer katacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Protokol imza töreninde firması ve ortağı adına söz alan İşadamı Hilmi Şensoy ise kendilerine Türkiye’nin geleceği olan gençlere destek olma fırsatını verdiği için Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Hasan Güney İlköğretim Okulu Ek Binası, 1300 metrekarelik alana 3 kat olarak planlandı. Binada, 2 adet anasınıfı ve 8 adet derslik, çok amaçlı salon ve kütüphane gibi birimler de yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<