banner359

Başkan Edebali’den birlik beraberlik mesajı

Yıldırım ilçesindeki sivil toplum kuruluşlarına ziyarette bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Milli değerlerini tarih boyunca koruyan bir toplum olarak geçmişimizden aldığımız gücü yarınlara aktararak ayakta kalacağız"...

31 Temmuz 2016 Pazar 14:49
Başkan Edebali’den birlik beraberlik mesajı
Yıldırım ilçesindeki sivil toplum kuruluşlarına ziyarette bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Milli değerlerini tarih boyunca koruyan bir toplum olarak geçmişimizden aldığımız gücü yarınlara aktararak ayakta kalacağız" dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede faaliyetlerini devam ettiren Evrensel Sevgi Derneği, Akçağlayan Mahallesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bursa Şubesi ve Müminler Camii Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneğini ziyaret etti. Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ile birlikte ziyaretleri gerçekleştiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, son dönemde yaşanan gelişmelerde toplumsal dayanışmanın en önemli sac ayaklarının sivil toplum kuruluşları olduğunu belirterek, "Yıldırım; tarihi, kültürü ve manevi değerleri ile Anadolu mozaiğinin canlandığı ve yaşatıldığı kadim medeniyete ev sahipliği yapmaktadır" ifadelerini kullandı.
Türkiye genelinde yaşanan sıkıntılı dönemlere rağmen birlik ve beraberliği muhafaza etmenin toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğunda olduğunu ifade eden Edebali, "15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimini dil, din, ırk ayrımı göz etmeksizin milletimizin üstün özverisi sayesinde bertaraf ettik. Değerlerini tarih boyunca koruyan bir toplum olarak, içimizdeki hainlerin ve işgalci güçlerin karşısında geçmişimizden aldığımız güç ile değerlerimize sahip çıktık" şeklinde konuştu. Tarih boyunca vatanın bütünlüğüne daima sahip çıkan bir millet olduklarını da aktaran Başkan Edebali, " Bizler tarihin her döneminde kardeşlik, birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma duygularımızı muhafaza ettiğimizi göstererek her zaman kıskanılan ve saygı duyulan bir millet olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise milletçe birlik ve beraberliğin sağlanmasında tüm sivil toplum kuruluşlarının büyük bir sorumluluk üstlenmesi gerektiğinin altını çizerek, 700 bini aşkın nüfusuyla Yıldırım’ın bu konuda örnek olmasını gerektiğini vurguladı. Kaymakam Mehmet Aydın, Türk milleti olarak tarih boyunca her zorluğun üstesinden geldiklerini söyleyerek, "Tarihi, kültürü ve manevi değerleriyle dış güçlerin yaptığı her saldırıya göğüs gerdik. En son olarak vatanımızın bütünlüğüne yapılan darbe girişimine bu topraklarda yaşayan her vatandaşımız canları pahasına ’dur’ diyerek karşı çıktı. Tüm dünyaya birlik ve beraberliğimizin yanı sıra demokrasi mesajını en güzel şekilde verdik" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<