banner359

Başkan "Gençlerle Yüz Yüze"

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Kültür Sağlık ve Spor Topluluğu’nun "Gençlerle Yüz Yüze" programının konuğu oldu.Gençlerden gelen taleplere cevap veren Aktaş, mimarlık okuyan...

05 Kasım 2015 Perşembe 14:59
Başkan "Gençlerle Yüz Yüze"
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Kültür Sağlık ve Spor Topluluğu’nun "Gençlerle Yüz Yüze" programının konuğu oldu.
Gençlerden gelen taleplere cevap veren Aktaş, mimarlık okuyan oğlunu inşaatlarda çalıştırarak staj yaptırdığını söyledi. Öğrenciler, Aktaş’tan Bursa ile İnegöl arası toplu taşıma ücretlerinde indirim yapılmasını, okul önüne kadar hizmetin getirilmesini, ayrıca okul güvenliğinin sağlanmasını talep etti. Aktaş, “11.5 yıldır belediye başkanıyım. Mobilya firmasında pazarlama müdürlüğü yaptım. İşim gereği 50 civarında ülke gezdim. Üniversiteli gençlerle sohbet ediyoruz. Genç üniversite okuyor, okulu bitirince ne olacağı ile alakalı bir hedefi yok. Üniversite okumanın hiçbir esprisi yok. Önemli olan okuduğunuz bölümle alakalı kendinizi yetiştirmiş olmanız. Artık bu yarış büyük bir yarış. Türkiye büyüyor. Vasıflı iş gücüne ihtiyaç var. Lakin farklı ve ayrıcalıklı olanlar ön planda. İstanbul’da mimarlık okuyan bir oğlum var. İngilizcesi çok iyi, ikinci dil olarak İspanyolca eğitimi alıyor. Geçen sene inşaatlarda çalıştı. Kusura bakma, top sakalla mimar falan olmaz kardeşim. Gideceksiniz inşaata aslanlar gibi çimento tozu yutacaksın. Şantiyelerde çalışacaksın, sürteceksin biraz dedim. Ondan sonra mis gibi mimar olursun. Kendinize lütfen bu yıllarda bir iyilik yapın. İlerde yaptığınız bu iyiliklerin karşılıklarını göreceksiniz. Yoksa bu yıllar çok çabuk geçiyor. Önemli olan vasıflı olmaktır. Türkiye’de tayin bekleyen 700 bin öğretmen var. 300 bin öğretmenlik okuyan öğrenci var. 1 milyon öğretmen var. Türkiye’deki öğretmen açığı sadece 100 bin. 10 sene yetecek öğretmen var. Bu şartlar altında öğretmenlik okumak bana göre cinayet” dedi.
Başkan Aktaş, Bursa ile İnegöl ulaşımının BURULUŞ ile uyumlu hale getirileceği sözünü verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<