BDKKYB’den Altepe’nin resminin kaldırılması talebi

Bursa İli Damızlık Koyun-keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Demokrasi Meydanı’ndaki Resminin Kaldırılmasını Talep Etti.

28 Ağustos 2016 Pazar 10:51
BDKKYB’den Altepe’nin resminin kaldırılması talebi
Bursa İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Demokrasi Meydanı’ndaki resminin kaldırılmasını talep etti.
Bursa İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran, yaptığı açıklamada, “Şehreküstü Meydanı’ndaki billboardlarda, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin 15 Temmuz sonrası çekilmiş bir fotoğrafı var. Zannedersiniz ki 15 Temmuz günü Recep Altepe, tankların, tüfeklerin karşısına çıkmış ve göğsünü siper ederek darbecilere karşı durmuş milli bir kahraman. Daha önceki günlerde ise başka bir fotoğrafta aynı meydanda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile birlikte çekilmiş fotoğrafını gazetelerde, internet sitelerinde, basında görmek mümkün. 15 Temmuz bu milletin tekrar millet haline gelişinin tarihidir. 15 Temmuz hareketi bir ruhtur. Bu ruha sahip olan insanlar o afişe kendi fotoğraflarını koymaya hayâ ederler” dedi.
Meydanın adının da sıradan olduğunu savunan Yıldırım Oran, “Şehreküstü Meydanı’nın adı ’Recep Tayyip Erdoğan Meydanı’ olabilirdi. ’Binali Yıldırım Meydanı’ olabilirdi. Gazi meclisimizin muhterem başkanı ‘İsmail Kahraman Meydanı’ olabilirdi. Tankların altında kalanların, vücudu ile başı farklı yerlerde bulunan şehit hanımefendinin adı verilebilirdi. Belki en yakışabilecek isimlerden birisi, Türk tarihinin emsalsiz kahramanları arasına ismini yazdıran ’Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’ olabilirdi, ‘15 Temmuz Milli Mücadele Meydanı’ olabilirdi. Ama siz muğlak bir ifade olan ’Demokrasi Meydanı’ ismini seçtiniz. İlk önce o ’yakışıklı’ fotoğraflarınızı meydanlardan kaldırınız. Meydanın ismini de tekrar gözden geçiriniz ve lütfen hak ettiği ismi koyunuz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<