Belediye Personeline Obezite Eğitimi

Osmangazi Belediyesi personeli, obezite ve obezite ile mücadele konularında bilgilendirildi.Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimde, Osmangazi Belediyesi personellerinden Sağlık Memuru Güner Atagenç, mesai...

01 Haziran 2017 Perşembe 12:56
Belediye Personeline Obezite Eğitimi

Osmangazi Belediyesi personeli, obezite ve obezite ile mücadele konularında bilgilendirildi.

banner380

Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimde, Osmangazi Belediyesi personellerinden Sağlık Memuru Güner Atagenç, mesai arkadaşlarına obezite, sağlıklı beslenme, öğünlerin planlanması, fiziksel aktivitenin önemi, kiloya neden olan yiyeceklerden uzak durulması gibi konular hakkında bilgi verdi.

Osmangazi Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen eğitimde Sağlık Memuru Güner Atagenç, obezitenin sadece bir sağlık sorunu olmadığını, aynı zamanda bir hastalık olduğunu ifade ederek, “Obeziteye karşı dengeli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra egzersiz yapmak da gerekiyor. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için alınan ve harcanan enerjinin dengede tutulması gerekmektedir. Bu denge bozulduğunda harcanamayan enerji vücutta yağ olarak depolanmakta ve şişmanlık oluşmaktadır. Günümüz teknolojisindeki gelişmeler yaşamı kolaylaştırmakla beraber günlük hareketi de önemli ölçüde sınırlamıştır. Hareketsiz yaşam birçok hastalığın tetikleyicisidir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<