banner359

’Belediyem Benimle’ Ekibi Gönülleri Fethediyor

Bu Güne Kadar Geliştirdiği Sosyal Belediyecilik Hizmetleri İle Birçok Yerel Yönetime Örnek Teşkil Eden Osmangazi Belediyesi’nin Yeni Dönemde Başlattığı ‘belediyem Benimle’ Projesi Ekibi 2 Ayda 985 Hanenin Kapısını Çalarak İhtiyacini Giderdi.

26 Ekim 2015 Pazartesi 15:56
’Belediyem Benimle’ Ekibi Gönülleri Fethediyor
Bu güne kadar geliştirdiği sosyal belediyecilik hizmetleri ile birçok yerel yönetime örnek teşkil eden Osmangazi Belediyesi’nin yeni dönemde başlattığı ‘Belediyem Benimle’ projesi ekibi 2 ayda 985 hanenin kapısını çalarak ihtiyacını giderdi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın, “Osmangazi, kimsenin aç ve açıkta kalmadığı bir kent olacak. Kimin neye ihtiyacı varsa mutlaka karşılanacak” diyerek yürüttüğü hizmet anlayışının bir gereği olarak başlatılan ‘Belediyem Benimle’ projesinde görevli ekipler, ilçeyi karış karış dolaşıyor. Geçmiş dönemde ‘Başkan Mahallenizde’ projesiyle tüm ilçeyi gezen, vatandaşla birebir buluşup sorun ve ihtiyaçlarını dinleyip çözen, ardından ‘Hizmet Evinizde’ projesiyle ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere tek tek ulaşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni dönemde hayata geçen ‘Belediyem Benimle’ isimli proje ile de Osmangazi’de yardıma muhtaç ailelere ulaşıp, ihtiyaçlarını bir bir gideriyor.
Başta belediyeden yardım talep eden vatandaşlar olmak üzere, ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olabilmek için hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesinde 20 kişilik genç ve deneyimli bir ekip görev yapıyor. Kendi içerisinde ‘yaşlı ve engelli’, ‘işsizlik’ ve ‘yoksulluk’ masası şeklinde üç farklı çalışma grubu oluşturulan Belediyem Benimle ekibi, ziyaret ettiği ailelerin öncelikle ekonomik ve sosyal yaşam standartları ile ilgili bir değerlendirme yapıyor. Yardım talep eden ailelere başta erzak olmak üzere, ihtiyacına göre ev eşyası, giyecek, yakacak, kırtasiye, kira yardımı, medikal malzeme yardımı gibi pek çok farklı konuda yardımcı olan ‘Belediyem Benimle’ ekibi, kendilerinin dışında diğer kurum ve kuruluşlar tarafından karşılanması gereken ihtiyaçları ile ilgili de bilgilendirilip doğru adreslere yönlendiriliyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Belediyem Benimle ekibinin, vatandaşların kapısını çalarak, o evin ihtiyaçlarını belirleyip sorunlarının çözümüne yardımcı olduğunu belirterek, “Bu proje ile hedefimiz, başta dezavantajlı vatandaşlarımız olmak üzere, ilçemizdeki yoksullarımıza, hastalarımıza ve diğer tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşıp bire bir yardımcı olmak. Türkiye’nin en büyük 4’üncü ilçesi olan, maddi büyüklüğünün yanında manevi miras yönünden de son derece zengin bir şehir olan Osmangazi, kimsenin aç ve açıkta kalmadığı, insanlarının barış, dostluk, huzur ve güven içerisinde yaşadığı, dayanışma duygularının ön plana çıktığı bir yer olana kadar, çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.
Henüz 2 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, yaklaşık bin hanenin kapısını çalarak başta erzak olmak üzeri, ailenin ihtiyaç duyduğu her konuda yardımcı olan Belediyem Benimle ekibinin son durağı Hüdavendigar Mahallesi oldu. Belediyem Benimle projesinin yöneticisi ve Osmangazi Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Erdönmez, ekiplerle birlikte ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek, “Bizler, vatandaşların ödediği vergilerle oluşan bütçelerimizi, yine vatandaşlarımıza hizmet için kullanıyoruz. Ne mutlu ki, bu gün de üç ailemizin ev eşyası, barınma ve kira yardımı gibi temel ihtiyaçlarını karşıladık. Bu hizmetlerde katkısı olan başta Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere, herkese bir kaz daha teşekkür ediyorum. Bizler hizmet için varız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<